Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Протест с искане за по-качествена и иновативна образователна система се проведе пред сградата на Столичната община. Протестът е организиран от Национален инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система.

Oще по темата

Преди два месеца от комитета разкриха, че над 4000 деца са приети нерегламентирано в столичните забавачки по линия на хронични заболявания.

Сред исканията на протестиращите са повече детски градини, ясли и училища, съобразени с нуждите на всеки квартал, както и обезщетения за всяко семейство, чието дете е останало извън класиранията за прием.

Протестиращите настояват и за автоматизиране на приема за първи клас, както и допълнителни възпитатели във всяка група, в която децата надвишават необходимия брой.

Искат се две оставки - на директора на дирекция "Образование" към СО Мария Минчева и на главния експерт Ирина Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

До 22

преди 5 години

"В случая проблемът е, че управляващите закриха един куп детски заведения и сега страда цяла България."Моля??? Ти чуваш ли се какво говориш???Предишните детски градини бяха реституирани и сградите бяха върнати на истинските им собственици, които си имат правата над тях. Лошото е, че при соца, комунистите вместо да строят нови детски градини, крадяха и конфискуваха сградите на хората, кръщаваха ги детски градини и настаняваха там деца. Това беше масова практика, а после се бият в гърдите.

40

До 13

преди 5 години

Ако бяха стояли сградите дори 10 години празни сега един ремонт пролетта и до есента щяха да са готови. Само мога да си представям какви ги е вършила местната власт в София." Брей, че умник! А чия собственост са празните сгради???Или предлагаш нова национализация??? Ей така, видиш ли празна сграда си я конфискуваш?Аман от умниците, пишещи тук!

39

До 40

преди 5 години

"Знаете ли какво е сега? Паркинг със 17 места на частна фирма." Ама вие съвсем не сте в час. Когато някой собственик има стара сграда и терен под нея, той може да си прави там каквото си иска, стига да не е противозаконно. Може да събори сградата и да финансира някакво строителство. Знам такива места в София. Собствениците събарят старата сграда, обаче се появяват разни наследници. Всички започват да се съдят и се водят дела с години. Докато изчакват решение, обикновено правят паркинги.

fallback