Видео 10.09.2018

Парадокс: Детски градини се строят, а места – няма!

Както Dnes.bg вече писа много братчета и сестричета продължават да бъдат разделяни по детските градини, докато неправителствени организации непрекъснато сигнализират за хиляди деца нерегламентирано приемани в забавачките.

Комитетът за качествена образователна система организира протест пред вратите на сградата на Столичната община в 10:30 часа. В социалните мрежи са заявили, че ще присъстват над 200 човека.

Още по темата

"Според информационната система на СО 2000 са децата, които чакат за преместване в детски градини. Строят се детски градини, но те са недостатъчни. Има нужда от драстично строителство. Също така липсва адекватен контрол на Дирекция образование. Искаме оставката на директора на Дирекцията. Този проблем е от 10 години", отбеляза Васил Николов от Комитета за качествена образователна система.

Според зам.-кмета на София Тодор Чобанов исканията за оставки са политически. По негови думи СО прави всичко възможно този проблем да се реши.

"Право на всички родители е да искат преместване на децата им в друга детска градина. Има недостиг на места в яслената възраст. Столичната община строи детски градини. За последните 10 години се построиха много сгради. Никога преди в историята не е строено чак толкова. Мобилизацията по решаване на проблема е максимална", посочи той. 

Изказването на Чобанов за оставките коментира и още един от организаторите на протеста. Според Антонина Кенова, присъстваща на демонстрацията като родител, Комитетът никога не е бил политически обвързан. "За нас е важно човекът, който управлява, да си върши работата и да не ни приема за враг", изтъкна тя пред Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 9 месеца

Пожелавам му на този Чобанов от цялото си сърце и душа най-тежки болести за него и цялото му семейство.
Нагъл лъжец

21

Анонимен

преди 9 месеца

ЧОБАНОВ ТОКУ ЩО КАЗА, ЧЕ ИМА 2800 СВОБОДНИ МЕСТА В СОФИЙСКИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ.

20

ьхь

преди 9 месеца

Ей кореняци софиянци.
На повечето от вас радителите са я от Подгумер, Кокаляне или Мировяне и тн, но си говорите глупости за селяните превзели града ви. Проблема е че в БГ има само София, Варна, Бургас и Пловдив вече, хората от останалите места с какво са виновни, че в селата няма дори училища, да не говорим за градини. Техните деца защо да не ходят в София да речем за да учат. А защо се хабите тогава за Пирин да речем и твърдите че БГ е на всички, а не на банскалии, ама София си била само ВАША