Снимка: Facebook
fallback

Млад мъж с инвалидна количка не успя да паркира на място за хора с увреждания, защото младо момиче с инвалиден талон го изпревари.

Случката се разиграва преди дни на столичния бул. "Раковски" и за нея разказа потърпевшият, Владимир Гюров, във Facebook. Видеото му бе споделено многократно и предизвика множество коментари.

"В опита си да спра на инвалидно място, което е в непосредствена близост до мястото на което отивам, на него спира симпатично "Ауди" А 3, ново, синьо, управлявано от една симпатична девойка, която може би току що е навършила пълнолетие", разказва Владимир в клипа.

Той учтиво помолил девойката да премести автомобила си, за да може да спре той.

"Тя ми се ухили ехидно и каза, че няма да премести автомобила. След като й казах отново, че съм с инвалидна количка и имам нужда да спра близо до мястото, където трябва да стигна и че в района няма друго свободно, тя най-нагло се пресегна, извади от жабката си син инвалиден талон, който сложи на предното си стъкло, ухили ми се пак ехидно и след като я попитах така ли е редно да постъпват интелигентните млади хора, тя отвърна: "Да, така трябва да постъпват", продължава разказът на младия мъж.

Премеждията му не свършват дотук. След като се оказва в невъзможност да паркира, той звъни на тел. 112.

"Опитаха се да ме отсвирят, помолих операторката да ме свърже с човек от Първо районно, той убедително, в продължение на 15 минути ми обясни, че ако пусна жалба в някакъв момент, те евентуално ще я разгледат. Все едно говорех със стена", обяснява още Владимир във видеото.

Той допълва, че не знае какво още трябва да се случи, за да се променят нещата.

"Най мразя да мрънкам, да плюя срещу държавата и срещу това, което се случва, но някои неща наистина не мога да преглътна", казва още Владимир и допълва: "Съжалявам, че мрънкам, но в момента се чувствам безпомощен за това да се боря за правата си. Не зная към кого да се обърна".

Младият мъж казва, че докато записва видеото си, момичето с инвалидния стикер стои в заведение на 10 метра и пие коктейл с възрастен спонсор, който също наблюдавал безучастно  случката.

"За съжаление не съм способен на физическа саморазправа, иначе с удоволствие бих прибегнал до нея", признава Владимир.

Днес той обясни, че е възмутен и ядосан от бездействието на институциите.

"Винаги ще има хора, които ще злоупотребяват със стикерите за паркиране на инвалидни места. Проблемът е в институциите, които ги издават и не се грижат за правилното им прилагане", каза той пред bTV.

"Това, което ме изнерви много беше, че в опита си да потърся правата си ме пратиха в "трета глуха". Спрях полицай, обясних му проблема и той каза да се обадя на 112. Там ми казаха, че нищо не могат да направят и да подам жалба в полицията. Говорих с човек от Първо районно, опитах се да му обясня и отговорът беше, че нищо не може да се направи", обобощи Гюров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

101

Anonimen

преди 4 години

С това управление ще има все повече такива девойки и младежи. Усилено ни унищожават като нация

100

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен104А не мислиш ли, че с подобни възгледи и евентуално действия лесно можеш ти да стигнеш до инвалидната количка?

99

Мимокмок

преди 5 години

Пистолет,Пистолет ти требва,братче!!!!

fallback