Снимка: Facebook
fallback

"Спирам на светофара с приятелката ми в колата и виждаме един полудял кон, който препуска по бул."Владимир Вазов". Каруцата беше счупена, а конят тичаше срещу нас", разказа пострадалият при масов бой на кръстовище в София млад мъж пред "24 часа".

Oще по темата

След като лек автомобил и каруца се удрят на кръстовището на бул. "Владимир Вазов" и ул. "Поп Груйо" в неделя, възниква саморазправа. На клип, публикуван в социалните мрежи, се вижда как група роми нападат млад мъж, след което участници в мелето стават и странични наблюдатели, опитващи се да помогнат на пострадалото момче.

Каруцата удря колата, като нанася сериозни щети на бронята. 30-годишният шофьор Цветан слиза, за да види какво се е случило, когато вижда как мъж от ромски произход тича след каруцата. Тогава младият мъж казал на приятелката си да се заключи в колата и да се обади на тел. 112.

Според разказа на пострадалия, той е поискал от мъжа от ромски произход да се опише щетата на автомобила, но вместо отговор е бил нападнат. "После дойдоха още двама, след това четвърти с метално оръжие и вече трябваше да се защитавам. Намерих една верига почнах да удрям по тях, докато се обърна бяха 2 пъти повече и отнасях отвсякъде удари. По едно време усетих много сериозен удар по главата, паднах и изгубих съзнание. Имаше двама българи, които се опитаха да помогнат, разказа за изданието потърпевшият Цветан.

През това време приятелката на младия мъж е подала няколко сигнала на телефон 112, но докато е траяла разправата полицейски автомобил не е пристигнал.

"Качих се в колата и тръгнах към нас. Първоначално заради адреналина нищо не усещах, но след това осъзнах колко рани имам. Имах кръв отзад на тила. Има и втора рана на много опасно място - близко до сънната артерия", обясни пострадалият мъж.

В крайна сметка той е бил прегледан от линейка на домашния си адрес, след което е откаран до ИСУЛ за поставяне на шевове. Освен това младият мъж има и натъртвания на прешлените, които са доста болезнени.

Цветан, заедно с приятелката му вече са разпознали двама от нападателите, които са задържани от полицията.

"Беше безмислено това да се води, просто исках да въведем щетата. Те започнаха всичко, нямам никаква вина", заяви 30-годишният мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

българин

преди 5 години

доста съм мислил какво може да се направи в инцидент с мангустиЗабелязал съм че не случайно тия *** ходят поне по 3-4 че и повече.Причините са две-да се защитават едни други и да си натрапват гадорията.Иначе са ужасно ,ама ужасно страхливи.Бил съм мингянин и знам как пищи от страх.Бързо,без въпроси И така-ако има инцидент-събирайте се ,скачайте колкото се може повече хора.Така се размива всичко каквото и да стане.Биите,удряйте силно и бягайте.Ама биите силно и без приказки.

81

Анонимен

преди 5 години

До Анонименна МВР

80

Анонимен

преди 5 години

До Анонименмного точно казано - те са по-скоро писари, перото им е силата ...... и бирата ;)

fallback