Общ преглед

Архитект Румен Русев ще е временен кмет на столичния район "Младост", реши Столичният общински съвет.

Първото предложение на поста да бъде назначен Петър Кърджилов не събра нужните гласове.

За него само един гласува "за", "против" бяха 12, а с "въздържал се" гласуваха 38 съветници.

За избора на Русев гласовете бяха: 33 "за" и 19 "въздържал се". Така Русев ще поеме постът от 4 юни.

Още по темата

"ГЕРБ не подкрепя нито един от зам.-кметовете на г-жа Иванчева. Но заради отговорността на хората от район "Младост" и администрацията част от нас подкрепиха искането на БСП, ВМРО и "Нормална държава" за избора на арх. Русев", коментира пред "24 часа" шефът на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева.

До кризата в района се стигна, след като районният кмет Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха задържани с подкуп в средата на април.

От ареста кметът си пусна отпуск и посочи заместника си Владимир Клисуров да я замества. Другия си заместник – арх. Румен Русев, обвини, че стои зад акцията срещу нея, защото искал да ѝ седне на стола.

Заради липсата на заповед, с която Иванчева определя Клисуров за свой заместник, се наложи СОС да го гласува като временен кмет.

Няколко дни след това обаче самият Клисуров обяви, че си тръгва, пусна си едномесечно предизвестие и излезе в кратък отпуск и така временен кмет на "Младост" бе арх. Русев.

През целия този период от повече от месец от ареста Иванчева спира и разрешава на себе си отпуск.

В крайна сметка специализирания съд реши тя да бъде временно отстранена от поста, но Иванчева обжалва и ще се яви пред апелативния спецсъд, където на втора инстанция ще се решава съдбата й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар