Снимка: Булфото, архив
fallback

38 млн. лева е бюджетът за текущи ремонти на територията на всички райони на София.

Пари за ремонти на кварталните улици се отделят от миналата година и през тази ще са приоритет, увери столичният кмет Йорданка Фандъкова, която направи проверка на изпълнението на текущите ремонти на ул. "Божана" в район "Илинден".

Oще по темата

Според нея районите кметовете трябва да са много активни, защото от тях идват исканията за ремонти, а след това те контролират как фирмите са изкърпили кварталните улици.

"Всъщност заплащането на фирмите става само, след като районният кмет си сложи подписа. Обемът на работа е огромен тази година и трябва да се мобилизират всички районни кметове", коментира градоначалникът.

Тя уточни, че се работи едновременно на територията на цялата Столична община.

За момента екипите, които работят ежедневно по улиците са 31, но Фандъкова ще настоява да са повече.

"Искам да увеличат броя на екипите, за да може по-бързо да се напредва. Ще използваме най-вече летните месеци, защото ремонтите са свързани с неудобства, но търпението си заслужава", каза още кметът.

Тя отбеляза, че улиците, по които се работи са много, като по част от тях се извършват цялостни ремонти, а част ще се ремонтират текущо с малко по-трайни кръпки.

"Няма как да минем без кръпки. Не е въпрос само за пари, а и за време, за капацитет и контрол, за който също са нужни хора и средства", допълни Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

мммм

преди 5 години

Писна ми от кръпки... не струват, малоумно е, всички улици са на вълни. Трябва цялостно преасфалтиране и то качествено!

20

Модерното

преди 5 години

А за Модерно предградие не се харчат пари. Нямаме инфраструктура - канализация, улици, тротоари, водопровода гърми по три пъти седмично, а цената на водата се вдига на 6 месеца. Данъците и тока също се вдигат, защо?

19

Анонимен

преди 5 години

1 тон асфалт - 100 лева. А до 38 милн. бах мааму ние около земно асфалтиране ли ще правим ?! ;D

fallback