Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Владимир Пелов и Радослав Колев са получили помощ отвътре при бягството си, тъй като оръжието, което са използвали, е минало през стените на затвора и е попаднало в ръцете на поръчителя. Бегълците са знаели точно къде ще спре транспортът. Контролът е слаб, защото съставът на затвора е безхаберен, а част от него се е обвързал със затворниците.

Oще по темата
Така коментира казуса с нашумялото бягство от Софийския затвор бившият директор на Националната полиция ген. Васил Василев. 

"На тези хора единственото, което им е в главата, е как да избягат. Към тях трябва да се подхожда много по-радикално. Трябва да бъдат изолирани, още повече, след като се е знаело, че готвят бягство. Затворниците трябва да имат униформа, за да могат да бъдат разпознати при бягство. Както и да знаят, че са отделени от обществото", подчерта гостът в "Денят ON AIR". 

Според ген. Василев, Централният софийски затвор трябва да бъде разрушен из основи. 

"Някъде другаде трябва да бъде изграден нов, който да покрива европейските стандарти. Това няма да струва плашещо много. Сега този затвор е блато, в което потъват и затворниците, и охраната. Там върви приказката, че в затвора ще вкараме и кораб, стига да минава река", отсъди бившият директор пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 6 години

Софийското правителство еблато за разчистване .

17

ОСТАВКА

преди 6 години

на всички по веригата ОТГОВОРНИ за това че са ДОПУСНАЛИ подобни гафове .Това на практика се нарича СЬЗДАВАНЕ НА ПРЕДПОСТАВКИ ЗА УМИШЛЕНО УБИЙСТВО! Народа няма нужда от ТЮФЛЕЦИ!!!

16

Няма значение

преди 6 години

кьде ще се намира даден затвор ако такива тикви пазят затворниците.Вижте и на летището стана сьщото-тьп персонал-криминална дьржава.Липсва адекватна сьдебна система.Да не говорим за уредниците и законотворците,че те може да се окажат най-тьпите парчета!Понякога само като им слушам коментарите(сякаш чавка им е изпила мозька!)ми става лошо и едва ги трая.

fallback