Снимка: Bulgaria ON AIR

В Софийския затвор, ако една мишка може да влезе, значи 20-30 души могат да излязат. Такова бе мнението на политолога Георги Киряков, който коментира новината с избягалите затворници в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата

Заради бягството на двамата рецидивисти, които вече трети ден са в неизвестност, оставки вече подадоха началникът на затвора в София Петър Кръстев и временно преназначеният на длъжността шеф на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" Свилен Цветанов.

Оставките са приети, а длъжностите им ще бъдат временно заети от служители на Главна дирекция "Охрана" към правосъдното министерство.

Киряков доведе в разговора и идеята за построяване на нов затвор, който обаче да бъде извън рамките на София. Такъв дебат, подчерта той, се води отдавна, тъй като сегашната сграда на територията на столицата съществува от 1903 г.

Според политолога за последния месец ГЕРБ влиза за втори път в сериозна политическа криза, която трябва да преодолее с големи усилия.

"А можеха да обърнат този дефект в ефект, като започнат много сериозен дебат и направят финансова рамка за цялостно преструктуриране на системата", категоричен бе той.

Пред Bulgaria ON AIR Петър Чолаков пък заяви, че вижда много поводи за оставки в Министерския съвет, като правосъдният и вътрешният министри, според него, трябва да подадат такива.

"Тук става дума за политическа отговорност. Това не е първият случай на подобно дръзко бягство, това са рецидивисти със сериозни присъди", подчерта политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase