Снимка: Bulgaria ON AIR

Оперативно-издирвателните мероприятия по задържането на Владимир Пелов и Радослав Колев, които избягаха от Софийския затвор, продължават. Създаден е щаб и са предприети всички мерки въпросните да не напуснат столицата. От вчера се работи с най-близкото обкръжение на затворниците.

Още по темата

Това посочи зам.-министърът на МВР Красимир Ципов. По негови думи гражданите се призовават да не влизат в контакт с бегълците, но ако ги забележат - да предадат на органите на реда. 

"Всяка една подадена информация се анализира и проверява. Ще предприемем всякакви възможни мерки за задържането на тези лица. Както всяка една година, гражданите ще видят засилени мерки за сигурност около празниците. Особено внимание е обърнато на всички храмове", подчерта гостът в "Денят ON AIR".

Според зам.-министър Ципов Министерството на правосъдието ще продължава да работи усърдно по задоволяване на исканията на надзирателите. 

"От 2 години работим с общините за въвеждане на интегрирана система за видеонаблюдение. На тези места регистрираната престъпност спада на половина. Бележим успех. От началото на тази година възнагражденията на униформените са се увеличили два пъти. Ако сме последователни в действията си, резултатите ще са налице. Условията на служителите в МВР се подобряват. Ще положим всички усилия това да продължава", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase