Кадър: Facebook

Понеделник, София е в сняг, а четири снегорина стоят и не мърдат, паркирани на бул. "Ботевградско шосе".

Не ви ли се е искало да разберете защо?

Един младеж, който често става свидетел на тази гледка, не издържа и реши да пита шофьорите защо не чистят. И после публикува видеото във Facebook.

"Сами си преценете.... общо взето шофьорите не са виновни, ами тяхната управа... Вижте краткото "репортажче" и споделете - да видят хората в каква прекрасна идилия живеем", пише в профила си Чавдар Цанев, а някои от големите групи за София в социалната мрежа разпространиха поста му.

"Е шефовете ни са вътре. Всичко е свързано с пари. Те се обаждат на общината, общината казва: Отпускаме само за такова чистене – или гребло, или гребло и сол. Ама питай ги, че те повече знаят", обяснява шофьорът на една от машините.

Човекът обаче отрича, че не чистят и само стоят.

"При обилен сняг, както е днеска, през час минаваме", казва той. "Как да не се движим, ти ще изкараш, че сме ръждясали", отвръща шофьорът на младежа.

В поста си младият мъж обяснява, че не иска да обвинява шофьора или колегите му.

"Целта ми е да ви накарам да се замислите кой е отговорен за това? Защо няма държавен орган, който да изпълнява постоянни проверки и той да отговаря пред народа дали фирмите за почистване и не само те си вършат работата", пише Чавдар.

И допълва: "Защо трябва обикновеният гражданин, при положение че си плаща данък, винетка, гражданска, преглед, осигурява се (отиват едни немалки пари на година в бюджета на държавата), да се притеснява дали ще успее да стигне навреме на работа, защото някой не е изчистил улиците(следователно има не свършена работа)?

Младежът иска да чуе различни коментари и завършва поста си: "Бъдете малко по будни и заинтересовани за бъдещето си !!!!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase