Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

В ранните часове на първия работен ден от седмицата жителите на столичния квартал "Младост" 1 излязоха на протест срещу новострояща се сграда. Според информация за събитието, организирано в социалната мрежа, заграждането и застрояването на терена между три блока ще направи недостъпно преминаването в района и ще донесе прах, шум, кал и сбогуване със зелените площи.

Протестиращите споделят, че това е поредното безумие, което ще се направи в "Младост", а именно ще се застрои една от малкото градинки в района.

Oще по темата

"Искат да унищожат градинката. Това е поредното безумие, което ще се случи. Разбрахме, че собственикът на мястото го е дал на инвеститор, който ще издигне тук сграда", уточниха жителите пред Bulgaria ON AIR.

Кметът на "Младост" Десислава Иванчева обяви, че напълно подкрепя протеста и реакцията на живущите в района.

"Тук не може да има постройка. Това е зелена площ и трябва да си остане такава. Хората вече са компетентни и знаят какво ще се случи. Не може да се строи под балконите на хората. Ще преговарям със Столичната община да откупи имота от собствениците", обясни Иванчева в "България сутрин".

Собственикът и инвеститорът също присъстваха на протеста и бяха категорични, че ще се строи двуетажна сграда за магазини.

"Това място е 12 декара и няма да бъде застроявано. Само 40% от имота ще бъдат засегнати от строежа. Евентуалната сграда е напълно законна, защото ще е под 15 метра. Затова не се изисква разрешение", отбелязаха те.

Жителите на квартала твърдят, че няма да се откажат от своите протести, докато поредният строеж не бъде осуетен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

71005

преди 6 години

Още един неодоизмислен проблем с реституциите и кривия преход ...как в чехия германия земята се връща в повечето случй на друго място със същата площ или се изплаща обещетение а тука на ти парче земя от дедо ти гоши направи си небостъргач ама да не ти пука че града се е разраснал и ливадата у младост е станала жилищен район за 60 години и нещата са се променили ...

27

Анонимен

преди 6 години

А протест на собствениците на имоти срещу затрояването им с панелни блокове без тяхно съгласие?

26

Заедно или ни никога

преди 6 години

Ако има хора от младост 1 или изобщо такива които искат да помогнат във възпирането на подобни неморални и архаични застроявания нмолим да заповядат на Петъчният протест от 18:30, до заведението зад бл. 1А и бл. 3... ! КРАЙНО време е Българите да се подкрепяме с-у престъпни решения от властта, утре може да сполети всеки квартал ил общество !

fallback