Снимка: Helpbook

За затруднен трафик по столичния бул. "Ал. Малинов", посока "Цариградско шосе", сигнализира гражданин в платформата за сигнали на Investor Media Group – Helpbook.

"Според знака, който е преди кръстовището на "Малинов" с "Киприян" и "Филип Аврамов", лявата лента на "Малинов" е само за направо, докато пътната маркировка и светофарите показват, че лявата лента е само за наляво.
Понеже знакът се вижда пръв, шофьорите по "Малинов", които не познават маршрута и искат да продължат напред, отдалече се престрояват вляво, защото лявата лента е по-празна в повечето случаи, и после трябва да се престроят отново в средната лента, за да продължат в посока напред. Проблемът е, че второто престрояване се случва преди кръстовището, което затруднява движението в лентата за напред в пиковите часове", се посочва в сигнала.

Допълнително, трафикът бива затруднен и от напълно ненужна бус лента.

"Пак преди кръстовището има и около 20-ина метра бус лента, която е напълно ненужна и допълнително  затруднява трафика в натоварените часове, ако тя се спазва, още повече, че след кръстовището вече няма бус лента по "Малинов" в посока към Цариградско шосе", подчертава още авторът на сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в Helpbook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase