Снимка: архив "Булфото"
fallback

За днес, 28 януари, Столична община въвежда специалния "Зелен билет". Причината – замърсяването в предишните дни и констатираното превишаване на фини прахови частици в първите часове на днешния ден.

Целта е да се насърчат софиянци да използват градския транспорт днес и да слязат от автомобилите. Със "Зелен билет" днес ще се пътува в градския транспорт на цена от 1 лв. за целия ден за всички линии.

Мярката беше одобрена с решение на Столичен общински съвет на 25 януари тази година.

Oще по темата

Столична община призовава настойчиво гражданите да използват градския транспорт за своето придвижване. Особено внимание се обръща на собствениците на автомобили с екологичен клас под ЕВРО5, да ограничат придвижването с тях.

"В случай, че използвате личния си автомобил, Ви молим да не оставяте двигателя включен при престой по-дълъг от 3 минути. Призоваваме домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища, при възможност да използват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление", съобщиха от Столична община, цитирани от "Фокус".

Столичен инспекторат продължава извършването на проверки за нерегламентирано събиране и горене на отпадъчни материали в града.

Съветите на лекарите са гражданите с респираторни заболявания, както и малките деца, и възрастните хора, да избягват продължителен престой на открито. При ходене пеша изберете маршрут, който не е покрай големите градски булеварди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

160

!

преди 6 години

ЗЕЛЕН БИЛЕТ ТРЯБВА ДА Е БЕЗПЛАТЕН!

159

Юли

преди 6 години

Ами така ще е вече. Хората нямат пари за отопление и горят ***. На много места вече се отопляват и с отработени масла. Масово. Щото хората нямат средства за модерно отопление. А що нямат ли? Щото политиците ви окрадоха и вас и държавата и сега ще ви спрат и колите, ще ви спрат и отоплението с дърва дори. Всъщност, то отоплението с дърва вече отдавна е лукс заради цената им. Затова всички горят *** или отпадъчни продукти. Та тровете се сега и дано най после ви светне.

158

Ха ха ха ха ха

преди 6 години

А ще съобщите лив колко часа се свършиха тезибилети и хората, щат не щат, пътуваха с билети от 1.60 лв.Някой може ли да обясни защо билетопродавачите не разполагат с толкова билетчета от 1 лв, колкото са и тези от 1.60 лв, които им доставят?Никой не може да знае кога ще бъде съобщено, че замърсяването на въздуха е достигнало критичната точка! Щом бъде съобщено, че това е станало, те веднага трябва да започнат да продават "зелени" билети, а не да чакат някой да им ги донесе!

fallback