Снимка: архив, БулФото
fallback

Заради пробив на главен топлопровод е прекъснато топлоподаването към кварталите "Красно село", "Гоце Делчев", "Стрелбище" и към част от кв. "Борово" между ул. "Ястребец", ул. "Солун", ул. "Борово" и ул. "Пирински проход", съобщават от "Топлофикация" на сайта си.

Създадена е необходимата организация за работа, като са осигурени тежки машини и резервни части.

Авариралият участък от топлопреносната мрежа беше наблюдаван след пробива в началото на месец декември и беше установена значителна амортизация на тръбите, която е предпоставка за повишената аварийност в тази част от мрежата, обясняват от дружеството.

По тази причина и с оглед да се избегнат последващи пробиви по същото трасе се налага да бъде подменен изцяло по-голям участък от авариралия топлопровод.

Четири екипа на дружеството ще работят непрекъснато до възстановяване на топлоснабдяването в рамките на законово определения 48-часов срок, се посочва в съобщението.

Топлоподаване няма и в централната градска част между бул. "Граф Игнатиев", бул. "П.Евтимий", бул. "Фр. Нансен" и бул."Евлоги и Христо Георгиеви".

Авария е спряла топлото и в кв. "Лозенец" между бул. "Драган Цанков", ул."Митрополит Кирил Видински", ул. "Борова гора", ул. "Миджур", ул. "Крум Попов", бул. "Черни връх" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

Работи се по отстраняване на проблемите, уверяват от "Топлофикация".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 6 години

топлофикация е една руска ИЗМИШЛЬОТИНА от 48г. Загубите се плащаха от цялото население и се ползваше само в градската част. Това бе гордоста на саца.Никаде по света такова централно отопление не се прави. Топлата вода да се движи в земята на стотици километри. Както и никъде в ЕС няма такова АД / акционерно дружество/ забулено в мъгла от тайни и потаини акционери- милионери.

16

Hristova

преди 6 години

Obsledvali 10 dni, no ..... AVARIQTA imala naglostta da se povtori. Pita se v zadachata, koe drugo naselenie na Planetata osven bulgarskoto bi pozvolilo takava gavra s nego? Pri tova v navecherieto na Rojdestvo Hristovo. No....vsichko se vrushta. Da sa ni JIVICHKI i ZDRAVICHKI. i te i upravnicite nashichki.Amin.

15

an

преди 6 години

мИ такА е, СелендУрите кат доедоХте в София, парно нЕма за ВсекИ

fallback