fallback

Общ преглед

Една жена е с опасност за живота, а други двама пациенти остават в тежко състояние след катастрофата край ловешкото село Микре, съобщи на брифинг началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски. Общо трима души са настанените за лечение в лечебното заведение.

Oще по темата
"В нашата болница са докарани трима пациенти, които са тежко ранени и един в нашата плевенска болница, който е с леки травми. По-скоро при него проблематичен е стресът и високото кръвно налягане, но колегите ще се справят. Той е без опасност за живота", посочи Мутафчийски, цитиран от "Фокус".

Най-тежко пострадалата жена във ВМА е с политравмена фрактура на лицевите кости. "Няма нито една лицева кост, която да е здрава. Има счупване на черепа в мозъчната част с мозъчна контузия. Оттам надолу има контузионен бял дроб. Могат да произтекат доста сериозни проблеми", призна проф. Мутафчийски.

По думите му кървенето е спряло, а то е било доста съществено, защото още в Ловеч се е наложило преливане на пет сака кръв и плазма.

Предстоят ѝ множество оперативни интервенции.

Вторият пострадал е 74-годишен мъж с рана на скалпа. "В момента е в стабилизирано състояние, контактен и съвсем адекватен. Има тежка фрактура на таза, за която ще предстои оперативно лечение", добави проф. Мутафчийски.

"Третата пострадала е жена на 56 години с лека мозъчна контузия, лека рана в областта на главата, но има серийни фрактури от трето до седмо ребро в лявата гръдна половина с частичен кръвоизлив, както и счупване на лопатката, което е белег, че е сериозна травма в областта на гърдите. Имаме повишено внимание по отношение на развитие на усложнение на белия дроб. И при нея имаме счупване на лява тазобедрена става. На нея й предстоят оперативни интервенции“, каза още той.

По думите на Мутафчийски, на този етап няма искане във ВМА да бъдат докарани още пациенти, пострадали от катастрофата. Състоянието на ранените, настанени в ловешката болница, остава стабилно.

Както е известно, 9 души загинаха, а 19 бяха ранени при тежка катастрофа между автобус и камион на пътя София-Варна, в района на ловешкото село Микре. 7 от пострадалите са с тежки фрактури.

В автобуса са пътували незрящи от Перник и региона, които са се прибирали от Дряново и Елена. По първоначални данни автобусът внезапно се е появил в насрещното платно и е причинил катастрофата.

Кметът на Перник Вяра Церовска обяви 20 ноември за ден на траур на територията на Община Перник в памет на загиналите в тежката катастрофа. Своите съболезнования на семействата и близките на загиналите изразиха президентът Румен Радев и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 6 години

Жална му майка на превозвача! Или говоря небивалици?Ако жена ми беше вътре щях да ги съдя за милиони.По европейски.

15

анонимен

преди 6 години

В София, човешкият живот е най скъп - строят се най много пътища и жертвите са най малко като процент. За да бъдеш националист в България, трябва да се раздаваш.

14

Синедриона

преди 6 години

Ние подготвихме, платихме и получихме органите. Защо не оставите МАФИЯ да ни продава плацентата , както преди?Ние просто искаме да живеем вечно.Избирайте! Плацентата или живи хора?

fallback