Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед
"Съжалявам, не го направих заради парите" – това каза пред журналисти Спас Василев от Кочериново, преди съдът да гледа мярката му за неотклонение.
Oще по темата
Прокуратурата поиска постоянен арест за Василев - мъжът, действал с фалшив профил в социалните мрежи и измамил десетки. Той беше задържан в петък по обед в София от ГДБОП. Обвинението срещу него е за измама по стар случай.

Срещу него има започнати разследвания в София, Благоевград, Дупница и Варна, като те ще се обединят в едно дело. Над 40 жалби за измами са получени в МВР срещу представялия се за Александър Николов.

"Адвокатът ми ще говори", отговори той на всички въпроси от медиите, предаде bTV.

Александър Николов е бил изключително активен в социалните мрежи – изгрява там по врeме на големите протести през 2013 г. Внимателно изгражда образа си – превръща се в коментатор в медии, без да се показва, създава уеб проекти. За себе си твърди, че живее в Париж, че е бил в щабовете на френски кандидат-президенти, а в последните няколко години - че е служител в компании като "Еърбъс".

Започва да предлага и да осигурява евтини самолетни билети, трупайки солидна база с лични данни. Някои плащат, но не получават нищо.

Сред измамените са мениджъри, адвокати, журналисти.

Схемата на измамника с фалшива самоличност, който завлече десетки потребители във Facebook, е действала от поне 8 години.

Очаква се съдът да се произнесе всеки момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 6 години

Не знам кой е по лош. Този селски тарикат / макар, че се искат качества да създадеш такава илюзия / или онези умни и богати хора искащи да минат тънко . За мен второто е по-грозно ! После държавата била лоша...Те хората правят държавата , не мистична енергия.

19

100 Карата

преди 6 години

Най голямото престъпление в случаят на Спас е че е измамил най-големите измамници в България,тези с ,,Тогите'' и крадените кинти.Тези които си мислят че са най-големите играчи,и никой не може да ги прецака,до сега.И извднъж се появява незнаен ,,Селски Бек'' и ги прекарва с ръчната количка всичките отворени мошеници,тези където имат власт.И накрая защо никой не признава талантът на Спас,да това е талант,на който сигурен съм му завиждат всички от Българското Правосъдие.Ще го съдят от завист .

18

Анонимен

преди 6 години

Крада и лъжа щото съм Комунист такъв ни е гена Небеше заради парите

fallback