Снимка: архив, Bulphoto
fallback



Нови еко автобуси тръгват по линиите на градския транспорт в София. Тяхното официално представяне ще бъде днес (25.07) на прощада пред храм-паметника "Св. Александър Невски".

Новите газови автобуси притежават най-мощния двигател от този клас, оборудвани са с климатици, с нископодови инвалидни отвори, а във всеки един от тях ще бъдат монтирани по шест камери, сподели пред Bulgaria ON АIR Росен Илиев, представител на фирмата собственик.

Към момента са доставени 20 от тях, а до края на седмицата ще бъдат налице и останалите 40 броя.

Превозните средства ще тръгнат по линиите най-късно до 2 август и ще обхванат северните райони на столицата.

Целта е да бъдат заменени част от 30-годишните дизелови автобуси, които са много сериозен замърсител на въздуха в София.

Те са допълнение на програмата на Столичната община за обновяване на градския транспорт. Заради остарелия си автопарк столицата ни се нарежда сред един от най-замърсените градове в Европа.

"От новите 60 автобуса годишно ще бъдат спестени близо 1 млн. и 300 хил. въглеродни емисии", посочи Росен Илиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Go[о

преди 6 години

Да попитам само г-жа Фъндъкова, кога ще задължи мизерниците от Карат С да си наслагат климатици в ши.ба.ните таратайки, и да спрат да ми слагат горди табелки "АвтобусА няма климатик" ...21-ви век сме, мамка ви пещерна в тоя смрадлив Карат С ... ненаядохте се *** тлъсти!!!!

35

До 33

преди 6 години

Трябва да се забрани на такива като теб да дават мнения по форумите, защото доказано не могат да мислят.Опитът в други държави отдавна е доказал, че такива радикални "идеи" като твоята, винаги влошават положението. В случая подобна забрана ще доведе до огромно остаряване на и без това доста остарелия автопарк и още по-голямо замърсяване от колите, макар че е малък делът на колите в замърсяването на София. Не е трудно човек да се сети защо ще стане така.

34

Хайтун

преди 6 години

Автобустие не са "пазят чисти". Автобусите се чистят, след всеки курс и през година-две им се сменяат седалките, освен ако не е наложащо. Камерите са много добро нещо, защото идиотит, малко или много, се държат на ниво. Преди време, някакъв *** наби пенсионер, който му каза, да си свали краката от седалките. Надявам се, да почнат да ги глобват през камерите. Избягвам градския транспорт, защото съм отвратен от него, а на моменти съм и уплашен, от пътуващите. Зверове ...

fallback