fallback

Общ преглед

Националният военноисторически музей (НВИМ) посрещна стотици посетители на празника на Българската армия и Ден на храбростта 6 май. Музеят бе с вход свободен за постоянната хронологична и външна експозиция.

Фотоизложба, посветена на историята и традициите на отбелязването на Гергьовден в армията, бе представена специално за празника.

В традиционната атракция "Експонатите оживяват" тази година посетителите имаха  възможност да разгледат отвътре пилотските кабини на изтребител-прихващач МиГ-21,  транспортен хеликоптер МИ-8 и отделенията за управление на самоходна минохвъргачка "Тунджа", подвижен радиовисотомер ПРВ-11 "Вершина" и ракетен комплекс 2К 52 Фрог "Луна-М".

За да се потопят във войнския бит и традиции посетителите можеха да опитат и боб чорба, приготвена от военен готвач в полеви условия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

kv nadejda

преди 6 години

armia li, da idva da prai parada pri nas...;)

16

Анонимен

преди 6 години

До ивчо 17Нито преди, нито сега сме имали армия като например Швейцарската! Преди казармата беше място за отлагане на агресията от един към друг (млад и стар войник) а сега се категоризира като среден стандарт държавна хранилка! От където и като да го погледнеш си е резил!

15

ивчо

преди 6 години

чешете си езиците за сметка на армията, но зимата около нова година докато ди пийвахте винцето на топло таз същата армия мъже и жени оставиха семейства и хукнаха във снеговете да изравят закъсали в сливенско.Много е лесно да се првиш на интересен пред компа.И не ми говорете за гордеещите се майки, точно те бяха на първа линия да се премахне редовната войска. Комитета на войнишките майки. Сега си дундуркат гейчетата, за жалост.

fallback