Снимка: Булфото, архив

Старите дървета в центъра на София около ул. "Граф Игнатиев" и площадите "Славейков" и "Гарибалди" няма да бъдат отсечени, ами дори Столичната община обещава да сади нови.

Още по темата

В проекта за обновяване на публичните пространства в Зона 2 на централната градска част, в която попада районът, е предвидено увеличаване на местата за озеленяване, съобщиха от Столичната община.

Работният инвестиционен проект за зоната е изготвен от А. Д. А. - Архитектурно дизайнерска агенция, след проведен конкурс от Столичната община, като не е възлагала оценка на дървесната растителност в зоната.

Проверка на състоянието на всички дървета в зоната, както и на територията на Столичната община, се прави ежегодно от експертите на дирекция "Зелена система" и дървета се премахват само в случай, че се констатира, че те са опасни за живота на гражданите и не могат да бъдат спасени.

Проектът за зона 2 на централна градска част предвижда увеличение на дърветата в зоната с 53%, като преди реконструкцията дърветата са 303, я след нея ще бъдат 463.

Проектът за възстановяване и обновяване на ул. "Граф Игнатиев" включва подмяна на подземната инфраструктура, настилките и релсовия път.

Книжният пазар на пл. "Славейков" остава, като ще бъде преместен временно в градинката при хотел "Рила", докато продължава ремонтът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase