fallback

Общ преглед

28 модернизирани швейцарски трамваи ще заменят най-старите мотриси в София поетапно от следващия месец. Столичната община е купила и още 13 чисто нови мотриси, с цел модернизация на релсовия транспорт в града, предаде БНР.

Швейцарските трамваи ще обслужват линии 8, 6 и 12, информира заместник-кметът по транспорт Евгени Крусев. Те са произведени през 1990 г. и ще заменят трамваите по линиите, които пък са произведени през 1980 г.

Първите четири трамвая пристигнаха. В момента те се оборудват в поделенията на Столичния електротранспорт, тъй като трябва да им се промени междурелсието, за да станат пригодни за това, което е в София - 1009 милиметра.

Модернизирани са преди 12 години, като им е добавена нископодова секция с цел по-голяма достъпност и различни системи, които подобряват както комфорта на пътниците, така и сигурността на ватманите.

"Трамваите са с капацитет 60 седящи места и 160 правостоящи и заедно с новите нископодови трамваи, които са поръчани, се надяваме да подновим всички основни линии на трамвайния транспорт в града", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

38г.кореняк-софиянец

преди 6 години

Вчера за пръв път мисля се возих на такъв (пътувам предимно с метро). Вътре пишеше че е дарен - тоест, обсъждате зъбите на харизан швейцарски кон. Аз бях до толкова възхитен и от падащите стъпала, и от наклона и кожената тапицерия на седалките, и от чистотата вътре и т.н. Приятната ми изненада беше помрачена само от ватманката. Една възрастна жена не успя да отвори за нея и вер. майка си вратата, започна да вика, аз станах, почуках на стъклото, после и жената, добре че светна червено и отвори...

75

Анонимен

преди 7 години

Елате вижте какви хора работят в Трамкар, какви нови български трамваи , какви пет лева!?

74

Анонимен 2

преди 7 години

До АнонименУважаеми/***,Когато поживеете в "гетата" тогава се изказвайте!!! Срам ме е от хова като Вас, които освен да поставят етикети и епитети, друго не правят!

fallback