Снимка: архив Булфото
fallback

Абонатите, които останаха без парно при голямата авария в София в началото на февруари, няма да плащат за дните, които са били на студено.

Освен това всички, останали без топло повече от 48 часа, ще бъдат обезщетени за всеки ден на студено.

"Парите ще се приспадат от сметките, които софиянци ще получат в средата на март", съобщи шефът на "Топлофикация - София" Георги Беловски пред общинските съветници от енергийната комисия на СОС, пише "24 часа".

Oще по темата

Пред общинарите той представи схемата на дружеството за обезщетение на клиентите си.

Не е необходимо потърпевшите да подават молба за обезщетение.

От "Топлофикация" са изчислили, че общият брой на дните на аварията е 8. 

"78% от засегнатите са били без или с нарушено топлоподаване над 48 часа, тоест освен приспадане на дните, ще получат и обезщетение", обясни още Беловски.

29% от всички 17 400 абонатни станции са били с нарушено топлоподаване при аварията.

Той даде и пример – ако един клиент е бил 5 дни без парно и дължи 182 лева за парно и топла вода, във фактурата му през март отчетният период ще се намали с 5 дни и сметката ще е за 23 дни.

Освен това клиентът ще бъде обезщетен за 3 дни с 21,89 лв., които ще бъдат приспаднати от сметката. Така въпросният клиент щял да плати 160 лв.

Дружеството е изчислило, че аварията ще му струва 2,36 млн. лева. Това е сумата, която ще бъде изплатена за обезщетения и приспадания на засегнатите клиенти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

е

преди 7 години

Да, да ама друг път

46

реалист

преди 7 години

Защо се маниполират потребителите? Няма от къде другаде да се вземат тези 2 милиона лв. за аварията освен от потребителите. От небето пари не падат. Дори ако ДКЕВР им наложи глоба, то парите за глобата са пак от потребителите на парно и топла

45

Ани

преди 7 години

Не се притеснявайте,в изравнителната сметка ще ви калкулират и тази сума.При тях празно няма.Щом могат да осъдят някой за 20 ст.не чакайте милост и справедливост от тях.

fallback