Снимка: архив Булфото
fallback

Жителите на столичния квартал "Красно село" са разтревожени от самонастаняването на бездомници в изоставени автомобили близо до блок на улица "Дойран".

Притеснението на Георги Тодоров и неговите съседи не е от вчера, но проблемът се задълбочил през лятото на миналата година, когато група бездомни се настанили в няколко изоставени коли в квартала, информира "Дарик".

Георги споделя, че преди време една от колите, превърнали се в дом за хора, останали без жилище, се запалила, което довело до щети за личните автомобили на живеещите в района.

Жителите подали сигнал до общината с искане изоставените коли да бъдат премахнати. Процедурата обаче се оказва доста тромава и безрезултатна до момента.

От община "Красно село" заявяват, че в момента са с вързани ръце, тъй като от КАТ се очаква да изяснят собствеността на автомобилите.

"Колата е етикетирана за вдигане от 29 август. Но все още не са се върнали документите от КАТ по изясняване на собствеността на колата. Т.е. топката е в тях", поясни кметът на общината Христо Апостолов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 7 години

То че е гробище за коли наред с всичко друго София да, но за жалост много от тях се и движат и бълват гадост и като почнат да дават *** газ селяците.............

11

me

преди 7 години

Проблема с бездомните е много голям и трябва всеки да направи по нещо малко.Сред тях има много добри хора, които са преживели голямо нещастие и са на улицата, а хората ги подритват.

10

курти

преди 7 години

Комисияяя трябва.Без комисия не стаа.

fallback