Снимка: БТА
fallback

От днес столичани ще могат да получат за минути удостоверение за налични следствени дела, което се издава със служебна цел при искане от държавен орган.

Гражданите ще трябва да подадат заявление в новооткрития фронт-офис в Националната следствена служба, който се намира на бул. "Г.М. Димитров" 42, а получаването на служебната бележка става веднага. Офисът разполага с три гишета, като едно от тях е пригодено за трудно подвижни хора.

Целта при създаването на фронт-офиса е осигуряване на бързина и удобство при подаването на заявленията и получаването на готовите служебни бележки. Това ще може да се случва с едно посещение на гражданите, като подаването и получаването ще става на момента.

До момента за получаването на справка за висящи дела се налагаше да подадем нужните документи в Националната следствена служба. Процедурата траеше средно около седмица.

Годишно Националната следствена служба издава 70 000 удостоверения за висящи дела. Най-голямата част от подаваните документи са за издаване или подновяване на разрешителни за оръжие, предава "Дарик".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

aleksandar.nedev

преди 6 години

На посочения адрес не се вади свиетелство за съдимост, необходимо за започвамне на работа! И аз бях там, и мене отпратиха. Много сте зле, журналятааа! Венцислава Вельова - преработи си статията, това не се отнася за видетелство за съдимост!

17

Пани

преди 6 години

Тази държава се ограбва от 1878 година, Ние го позволяваме защото сме роби и ще бъдем роби вовеки. Жалко

16

Анонимен

преди 6 години

Подведохте и мен.информациятя не отговаря на истината.

fallback