18

aleksandar.nedev

преди 6 години

На посочения адрес не се вади свиетелство за съдимост, необходимо за започвамне на работа! И аз бях там, и мене отпратиха. Много сте зле, журналятааа! Венцислава Вельова - преработи си статията, това не се отнася за видетелство за съдимост!

17

Пани

преди 6 години

Тази държава се ограбва от 1878 година, Ние го позволяваме защото сме роби и ще бъдем роби вовеки. Жалко

16

Анонимен

преди 7 години

Подведохте и мен.информациятя не отговаря на истината.

15

Борисчо

преди 7 години

Автора - върни си дипломата за журнслист от където си я купил.НСлС не издава свидетелства за съдимост, а удостоверения за налични следствени дела. НСлС е подчинена на прокурстурата и няма НИЩО ама нищо общо със съда !

14

възмутен

преди 7 години

Свидетелство за съдимост е документ, който се издава от съда. Национална следствена служба може да издаде документ за висящи дела. Моля, не заблуждавайте хората! Изобщо доста некомпетентно написано от днес.бг, поредното...

13

Анонимен

преди 7 години

Добре бе, защо не дадете точния адрес, "Г.М. Димитров" е бая голяма улица! Новините трябва да информират, каква новина е това ако трябва да търся допълнително точния адрес на мястото?

12

бургазлия.

преди 7 години

Само в София ли на гражданите се налага да си вадят св.за съдимост и удостоверения от СЛ.Служба. та само там ще ги улесняват .Що да не и в останалите големи градове и там дето има съдлища

11

Това добре...ама

преди 7 години

парата,парата питам колко е ?Пак ли ще минава през бойковата банка ,бележка за 2 лв. комисионната 3....Дайте отговор

10

177

преди 7 години

Такова чудо удостоверение за съдимост не съществува. Този дето е писал статията изобщо няма представа за какво става въпрос. В България всеки разбира от всичко. Това е една от причините поради което не напредваме достатъчно бързо.

9

Анонимен

преди 7 години

Е, тези които не сме от София, ще си чакаме, така ли?

8

иноватор

преди 7 години

И аз съм на мнение, че тези неща вече трябва да стават изцяло по електронен път. Технологиите са достатъчно напреднали в днешно време, за да позволяват това...

7

i'm

преди 7 години

Хм, че то отдавна свидетелството за съдимост се издава през интернет с КЕП! Става за минута, вярно е.

6

Анонимен

преди 7 години

А аналогичното от Националната следствена служба - там е някакъв ад, чака се адски много , процедурата им е убийствена , бавна... кога ще се оправи и там, това НСлС - над съда ли са?

5

Анонимен

преди 7 години

Уважаеми джурналисти, вие от коя планета падате? Само за информация - за хора, регистрирани с постоянен адрес в София и сега свидетелството за съдимост, издавано от СРС беше готово за минути!

4

1234

преди 7 години

Междувпочем в НСС се получават удостоверения, че не си следствен. Удостоверенията за съдимост се получават от съда - зад УАСГ и ЗА СОФИЯНЦИ стават веднага. За тези "граждани" на София, които не са родом от София чакат. :):):)

3

fgdfdgdf

преди 7 години

В белите държави това или става с няколко клика на мишката - онлайн, или изобщо няма нужда от такъв документ защото всичко е достъпно до работодателите в онлайн регистър. А тук много се радваме на "иновацията" да не се редим на едно гише, а на друго. И да подаваме молби като в 20-ти век. И да не забравяме, че тази невероятна иновация е само за софианци. Спряла работа.

2

един от провинцията

преди 7 години

Живея в малък провинциален град до морето, и тук при нас отдавна е така, получавате си Удостоверението веднага. Добре дошли в 21 век софиянци ;)

1

Анонимен

преди 7 години

Заглавието е изключително подвеждащо. Ясно е, че услугата е придобивка на столичани/да са живи и здрави/, но не може и не е редно един журналист да проявява пристрастия и лична принадлежност към дадена група от хора, а в статията да иде реч за съвсем друга, по-стеснена група. Тук четат и хора от провинцията и подобна езикова подредба може да е обидна за тях и реално да им губи времето.