Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Нов опит да се прегради улица в столичният квартал "Иван Вазов". Преди десет дни парцелът беше ограден, а след репортаж на Bulgaria ON AIR оградата беше премахната. Намеси се и общината, но за жителите на квартал "Иван Вазов" проблемът не свършва само с това.

Oще по темата

Събота сутрин. Хората от 23-ти  блок в столичния квартал "Иван Вазов" се будят от звук на машини, които къртят асфалта на уличката, която стига до паркинга на блока. По нея те минават за да излязат на ул."Янко Забунов" до бул. "Витоша".

От две седмици обаче улицата е окупирана от работници, които в почивни дни първо поставиха ограда, а сега навлязоха по-навътре, за да пробият дупки за преградни съоръжения. Твърдят че терена е купен, а границите му, които стигат на входа на фамилна къща, както и до блока в близост, са на частен собственик.

Казват още, че улицата, която наскоро е преасфалтирана от Столичната община, била пътека, проправена от недобросъвестните жители в квартала.

След сигнал до Столичната ощина, на място пристигна главният архитект на район "Триадица" Иван Шишков.

"Общината и Главна инспекция в района, ние сме на страната на този достъп и на тези дървета. Казвам ви го съвсем ясно. Тоест, ако вие провокирате този проблем, да създадете проблем на хората, ние ще станем много по-агресивни към вас. Разбира се, в рамките на закона", обърна се инспекторът към работниците.

Те обаче имаха други идеи, а и работа за вършене. Въпреки това, след кратко пререкание с репортер, дупките на улицата бяха заринати.

От Столичната община информираха, че през следващата седмица ще се организира среща между главният архитект на София Здравко Здравков с гражданите, живеещи в района на терена и неизвестения официално собственик, който се опитва да го прегради.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

:(

преди 7 години

От вчера (13.12) на мястото на тази лента, която се вижда на снимката, има изсипана голяма купчина баластра, която възпрепятства отново преминаването....Въпросите са много, а отговорите от страна на общината разнородни - едни казват едно, други друго!!!Живеем в една корумпирана държава!

10

Анонимен

преди 7 години

Става дума не за Димитър Манов пред 47 СОУ, а малка уличка между Витоша и Д. Манов водеща до вътрешно паркингче и къща с двор , на 20 метра от заведението, което вече усвои тротоара за сепарета а булеварда за паркинг.. въпросния собственик е същото хвъркато което притежава Неро. Най-вероятния план е да се прегради достъпа до паркинга и да стане за клиенти амеби само. Купуваш достъпа и получаваш безплатно паркинг... не е лоша схемата... евала кметовете...

9

Анонимен

преди 7 години

Само така ще ви Управят.

fallback