Снимка: Facebook
fallback

Десислава Иванчева е новият кмет на столичния район "Младост", сочат данните при 100% обработени протоколи на секционните комисии в ОИК - София.

Иванчева, която се яви като независим кандидат, с подкрепата на партията на Георги Кадиев, печели 59,82% от гласовете. За нея са гласували 28 756 избиратели.

Oще по темата

За кандидата на ГЕРБ Мария Илиева са гласували 34,76%, или 16 711 души.

2604 избиратели, или 5,42% са предпочели квадратчето "Не подкрепям никого".

55,08% е избирателната активност на балотажа на частичните местни избори в "Младост".

Иванчева е сред инициаторите на протестите в столичния квартал това лято срещу застрояването на зелените площи, които в крайна сметка доведоха до оставката на бившия кмет на района д-р Цвета Авджиева и до частичните местни избори.

Така от 24 района в София кметовете на ГЕРБ са 18, на РБ - 4, а двама са независимите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

123

преди 7 години

Браво!Най-накрая хората да изберат свой си кандидат!УСПЕХ!

19

Анонимен

преди 7 години

Каката е сходна с посланичката ни в Люксембург.Докъде те докараха, Българийо ...Но да ги питаш тези, които са гласували за нея. Изглежда, нивото им е такова, че си заслужават тази кметица.

18

Познат метод

преди 7 години

Твърди се, че е фризьорка, а транспортната фирма била фалшименто.Червенознаменните много обичат да катапултират такива, набелязвайки ги за кариерно развитие. Подобни креатури хем сами не могат да направят нищо, хем ще слушкат онзи, който им е помогнал да се издигнат, хем чудо ще правят, за да не изпъкне някой кадърен - в смисъл, че няма да дават възможност за професионална изява на всеки, по-читав от тях.Чрез този способ червенушковците управляват /съсипват/ България вече 72 години!

fallback