Снимка: архив, Булфото

Бившият областен управител на София Веселин Пенев е категоричен, че не е извършил никакви закононарушения с действията си и не е нанесъл никаква вреда на държавата.

Това твърди той в позицията си, изпратена до медиите, по повод повдигнатото обвинение от Софийската градска прокуратура за безстопанственост и сключване на неизгодни сделки. Според обвинението вредата за държавата от тях е в размер на 11 млн. лева.

Още по темата

Според прокуратурата Пенев е продал така наречените "Царски конюшни" - имот в центъра на София на частна фирма на цени, далеч по-ниски от пазарните.

Пенев е обвинен и за това, че е наел луксозен джип, при положение, че администрацията му е разполагала с достатъчно леки автомобили.

Разследва се и неизгодна сделка с имот - държавен апартамент, продаден отново на цена, по-ниска от реалната.

"Няма да коментирам обвиненията. Постановлението на прокуратурата пренася спора в съда. Убеден съм, че там ще се докаже факта, че в моите действия не е имало нищо нередно", заявява Пенев.

По думите му изнесените от трибунката на Народното събрание обвинения не отговарят на реалните факти и закона.

"Преповтарянето им не ги прави по-убедителни. За съжаление, очевидно се цели настройване на общественото мнение срещу мен и политическата сила, която представлявам в управляващата коалиция в условията на предизборна кампания", допълва бившият областен в позицията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase