Бежанци висят на Лъвов мост. Снимка: "24 часа"

Част от бежанците на Лъвов мост са редовни клиенти на уличните проститутки в района, а жриците на любовта се ползват за информатори на службите по проблемите с нелегалната миграция.

Едновременно с това присъствието на леките жени на ключовото място в центъра на София видимо е намаляло, пише "24 часа", чийто екип е направил нощен обход в района.

Жриците все пак са на поста си, но са изтласкани нагоре по бул. "Сливница" в посока кв. "Люлин".

Още по темата

Според жители на централната част на столицата това се дължи на по-радикално настроени младежи от Близкия изток, които са окупирали Лъвов мост. Те не одобрявали появата на разголените нощни пеперуди и често влизали в конфликти с тях.

Патрули на полицията пък постоянно обикаляли около оживеното кръстовище за проверки на бежанците и пречели на бизнеса на проститутките. Така жриците на любовта се принудили да се отдалечат.

Сега жриците стоят смирено на тротоара, за разлика от групите бежанци, които се навъртат около бул. "Мария Луиза" близо до Лъвов мост.

Екипът на изданието спира при две от тях, докато чакат клиенти до кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Димитър Петков".

"Здравейте, момичета, колко ще струва да ви вземем за цяла вечер", директно хвърлят те оферта.

"Аааа, за цяла вечер - не", казва по-нисичката от тях, която явно има повече опит. Другата, висока и с изкуствена руса коса, кима утвърдително.

"Имаме терен, ще е по-спокойно, защо да се врем в храсталаците и мизерията?", настояват журналистите.

"Ей там има хотел, отиваме, вършим работа и си тръгваме, вие сте двама и ние сме две, ще си вземем една стая, има две легла. 10 лв. ще платите само", акуратно обяснява старшата.

Иначе във вертепа наблизо сеансът е около 30 лв. в зависимост от екстрите.

От началото на 2014 г. насам няма проститутка или сводник от София, които да са предадени на съд с обвинителен акт, показва информация от районната прокуратура. Само срещу 5 проститутки и 5-има сводници от столицата се водят разследвания, но те не са приключили.

"Проституиращите жени са видими и дразнят хората. Постоянно има проверки и специализирани акции. Нашата цел е да знаем кои са, защото те са свързани и с други престъпления като кражби например. Освен това някои са зависими от наркотици. Възрастовата граница пада", казва началникът на сектора в столичната дирекция на полицията, който отговаря за борба с противообществените прояви.

Той потвърждава, че част от бежанците са клиенти на проститутките в района. За да бъде доказана вина на жрицата обаче, тя трябва да бъде хваната с клиент, който да потвърди пред съда, че ѝ е платил, за да прави секс с нея.

Често проститутките подават сигнали срещу сводниците си след скандал между тях. След като оправят отношенията си обаче, забравят какво са писали в жалбата. Иначе всяка от жриците в района има по няколко предупредителни протокола от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase