Снимка: архив Булфото
fallback

Има ли нареждане полицаите да не се намесват, когато мигранти извършват престъпление? Този въпрос зададе задочно към Румяна Бъчварова лидерът на "Атака" Волен Сидеров и обясни, че съществуват сериозни данни за това.

Oще по темата

Националистът каза това в коментар на събитията в столичния квартал "Овча купел". Той обвини МВР в двойни стандарти.

"Когато Волен Сидеров излезе на "Раковски", на третата минута идват 12 патрулки. В "Овча купел", когато мигранти бият човек, нападат момиче или чупят кола, полицията идва след час и половина и казва, че не може да направи нищо", каза лидерът на "Атака". Той обясни, че хората се оплакват, че полицията идва късно или отива там и не прави нищо.  

Сидеров отрече, че протестите на патриотите довечера заради ставащото в "Овча купел" са предизборна кампания. В това ги обвини вътрешният министър Румяна Бъчварова час по-рано.  

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов също коментира думите на вътрешния министър.  

"Година след година у нас има някакви избори и всеки може да бъде обвинен, че действа предизборно", каза Каракачанов от трибуната на парламента. Той припомни, че НФСБ, ВМРО и Атака протестират срещу мигрантите от 2013 година.  

"В Харманли, след общ протест, премиерът Борисов се ангажира с обещания пред мирните граждани по отношение на Центъра за мигранти. Питаме: И премиерът ли си прави предизборен PR?", попита Каракачанов.  

Атанас Мерджанов от БСП също коментира напрежението в "Овча Купел". Той констатира, че в квартала е нетърпимо и много опасно.  

"Това, че предстоят избори не трябва да е залъгалка и изкушение да предизвикваме напрежение", каза той.   Мерджанов обясни, че не му се ще да вярва, че протестите в "Овча купел" са предизборна акция. "Но всичко това е възможно да се случва благодарение на бездействието на вътрешното министерство", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 7 години

За полицаите не знам, но за медиите е очевидно, че имат заповед да не раздухват проблемите с бежанците. "Добро утро. Ами който плаща целия този панаир с пресилването, той е и собственик на медиите

24

Анонимен

преди 7 години

Бъчварова, я *** се разходи по Монтевидео без охрана! Я мини по тъмно по Мария-Луиза и Лъвов мост! К'во се правиш на политик? Днес си министър, решавай проблемите, да не ги решаваме ние. Че от пишман-политици вече ни е три педи отгоре! Мутра!

23

Анонимен

преди 7 години

"Има ли нареждане полицаите да не се намесват, когато мигранти извършват престъпление? "Бъчварова е отговорила , че им се съставя протокол и много строго ги мъмрят( според днесбг).Хората засега не знаят български, ама после като научат езика и си прочетат протокола, мноого ще се срамуват

fallback