Снимка: архив, Булфото
fallback

Жителите на столичния квартал "Изток" протестират срещу застрояване на зелени площи. По думите им голяма част от градинките в междублоковите пространства съвсем скоро ще изчезнат.

Те се заканиха, че ще се борят докрай това да не случи. Друго тяхно притеснение идва от височината на една от планираните постройки. Повечето нови сгради в квартала ще бъдат до 33 метра височина, докато има само една фирма с разрешение да построи блок с височина 67 метра.

Oще по темата

Жителите на "Изток" се опасяват, че именно този блок ще скрие слънцето, което влиза в апартаментите им.

Всички строежи на мястото са напълно законни, като параметрите им се определят с устройствения план за застрояване на София, твърдят от общината.

Това е пореден протест на столичани, първи скочиха живеещите в "Младост". Хората от квартала застанаха срещу общината си и "облагородяването" на зелените им площи. Протестът им даде резултат и в рамките на ден оставката на кмета на района беше поискана и дадена.

След тях и в "Оборище" се вдигнаха на протест срещу застрояването на детска площадка. Те се обявиха против изграждането на нова жилищна сграда и унищожаването на зелената площ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Стефанов

преди 7 години

Живея в жк Яворов, преди години и за нашия комплекс имаше опити за промяна на статута на междублоковото пространство. Хората буквално възстанаха срещу общината и ДАГ. Нейсе, отложиха промените. НО! Бутнаха ресторант Ропотамо, искаха да строят на негово място висока бизнес-сграда. По този проект всичко им е законно, за сега - може би поради икономически или др. причини - не строят. Смятам, че това са големи глупости и управляващите ще понасят тепърва сериозни негативи ако не се вразумят.

14

asd

преди 7 години

Става дума за кв. Изгрев, оправете си статията!

13

?

преди 7 години

Какво точно значи междублоково пространство... и коя сграда в Изток е построена такава площ???

fallback