15

Стефанов

преди 7 години

Живея в жк Яворов, преди години и за нашия комплекс имаше опити за промяна на статута на междублоковото пространство. Хората буквално възстанаха срещу общината и ДАГ. Нейсе, отложиха промените. НО! Бутнаха ресторант Ропотамо, искаха да строят на негово място висока бизнес-сграда. По този проект всичко им е законно, за сега - може би поради икономически или др. причини - не строят. Смятам, че това са големи глупости и управляващите ще понасят тепърва сериозни негативи ако не се вразумят.

14

asd

преди 7 години

Става дума за кв. Изгрев, оправете си статията!

13

?

преди 7 години

Какво точно значи междублоково пространство... и коя сграда в Изток е построена такава площ???

12

Гражданин

преди 7 години

Ами къде ще живеят прииждащите селяни и емигранти...стига сте мрънкали.

11

Аз

преди 7 години

Не само застрояване,но завладяване на зелени площи за частни паркинги.Общината не хае,което намирисва на "ти на мене,аз на тебе"!

10

Анонимен

преди 7 години

Това донякъде е добра новина, щом толкова активно се строи, значи има търсене, съответно хората имат пари ;) Помним как всичко заглъхна след началото на кризата, а сега има очевидно раздвижване и не само в тези два квартала.

9

хмм

преди 7 години

Въпросната сграда, както и останалите въобще не са в междублоковото им пространство. Сградата се пада на югозапад от блока им. Чиста проба завист е според мен - щяло да им скрива слънцето - отворете гугъл мапс и вижте къде са новите сгради и къде е наj-близкият блок - 55м има, като 67-метровият блок се пада между 2те ЕПК-та, южно от тях, така че хората ще си имат и слънце и вятър и каквото искат. Според мен е чиста проба завист. И не, не съм си закупил жилище, скъпо ми е там (почват от 1300Е)

8

Tonygl

преди 7 години

Мене ми е интересно кой и защо би си купил апартамент построен в в градинка на междублоково пространство. Хем ще му е тясно хем тъмно... Ама сноб колкото щеш, ще се навре в *** *** само за да каже че е в престижен квартал...

7

Анонимен

преди 7 години

Хора тук с протест няма да стане трябва рушене на незаконите строежи при нас в между бломово където имаше градинка и като деца сме играли какво стана дойде някакав каза имал лозе навремето точно там ама точно между едни 18 етажни блокове цефна китна кооперацийка

6

Анонимен

преди 7 години

Сетили се!А дали се сещат поне по кое време стана тая врътка с градинките и кой беше кум, сват и на булката брат? Тогава се заложи тая законна бомба със закъснител. Щото общината ударно и на килограм сменяше първо статута им, а после чрез търгове се подаряваше на подходящите наши момчета...Сега и да реват и вериги да правят, накрая всичко ще се окаже законно, макар и уредено преди време по ръба, и поради пропуснати срокове и други тарикатлъци за пореден път ще се пие по една студена вода.

5

stroegi

преди 7 години

това е най-*** решение, което може да засегне софиянци,целия град да се превърне в строителна площадка, с денонощни шумове и то за 5-10 години.Това ще е само в интерес на определени фирми, свързани с партиите.За гражданите тук почти нищо не е направено, дори един парк само за хора няма, без животни и кучета.

4

123

преди 7 години

Фандъкова и главните архитекти на София и районите са за смяна ОТДАВНА! Това нещо не е от вчера!Всякакви "инвеститори" се пробват непрекъснато да застрояват всичко "зелено", и когато успеят да "мотивират" някой (кмет, гл.архитект, чиновник...или всичките), се започва безогледно строителство. НЕ ПРИКЛЮЧИХМЕ ЛИ ПРЕДИ ГОДИНИ С НЕЗАКОННОТО СТРОИТЕЛСТВО ?!?

3

Anonimen

преди 7 години

Е нали си имате кметица,която уж много обича градинките,но когато става въпрос за пари,погледа се замъглява,съзнанието-също.

2

Анонимен

преди 7 години

Ние властимащите строим Нова България, а вие роптаете! Не може така!

1

Селянин

преди 7 години

Абе давайте да се стори, че едно апартаментче вече гони 200 хил лева. Хората са луднали да купуват а предлагане няма.