fallback

Проблемът с бетонираните дръвчета е решен, след като вчера "Спаси София" сигнализираха за абсурден ремонт за милиони левове на столичния булевард "Владимир Вазов", където дръвчета се озоваха в асфалтов капан.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова нарече този факт "изключително безотговорно и недопустимо като отношение към работата".

Oще по темата

"Това, което видяхме беше класически пример на липса на координация между отделните звена на ремонта. Фирмата, която се занимава с полагането на асфалта, го беше положила без фирмата, която преценява кое дърво да остане и кое не", обясни в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR Гергин Борисов от "Спаси София".

"Реакцията на общината беше първата по-сериозна индикация, че може би ще започнем да отстраняваме тези проблеми", допълни той и настоя че случаят не е прецедент.

"Много хора са гневни, че се стига до там, че се работи без да се мисли", посочи още Борисов.

"Грешката е на строителите и на строителния надзор. Фирмата, която е бързала с афалтирането, не се е съобразила с фирмата, която е трябвало да изреже дърветата. Всичко това е отстранено в рамките на часове", обясни Ева Митова, кмет на район "Подуяне".

"Не могат да бъдат асфалтирани дървета, това добре се изясни на фирмата строител и на строителния надзор, които за тяхна сметка ще поправят вчерашното недоразумение", заяви тя.

"Обмисляме санкции за строителния надзор, защото считаме, че липсата на организация е била тяхно задължение", подчерта Митова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

познат сценарий

преди 7 години

Кметството наема фирми на които дава пари в пъти повече от реалната стойност на ремонтите. Част от тези пари отиват за ремонт част за комисион. Фирмите наемат рабоници които нямат понятие от работата която им се възлага. Общинската комисия за проверка на стандарт и качествен контрол по същия начин работи. Получава комисион, без да го погледне, подписва и отива по лични работи с общинска кола. Ей хора, това са парите на гражданите данакоплатци. Не оставяйте на мира общинските крадци !

19

:(

преди 7 години

Наскоро ремонтираха тротоарите в моя район. Всичко прекрасно, но до първия дъжд. Направени са така, че водата се събира и образува огромни локви, които си стоят докато изсъхнат. В София се правят невероятни далавери. Фандъкова и Ко. са диви далавераджии.

18

през куп за грош

преди 7 години

рефлексите от недалечния соц да се прави нещо, колкото "да се отбие номера", "да се отчете работата" и да се приберат едни пари, дават обилни плодове.

fallback