Проблемът с бетонираните дръвчета е решен, след като вчера "Спаси София" сигнализираха за абсурден ремонт за милиони левове на столичния булевард "Владимир Вазов", където дръвчета се озоваха в асфалтов капан.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова нарече този факт "изключително безотговорно и недопустимо като отношение към работата".

Още по темата

"Това, което видяхме беше класически пример на липса на координация между отделните звена на ремонта. Фирмата, която се занимава с полагането на асфалта, го беше положила без фирмата, която преценява кое дърво да остане и кое не", обясни в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR Гергин Борисов от "Спаси София".

"Реакцията на общината беше първата по-сериозна индикация, че може би ще започнем да отстраняваме тези проблеми", допълни той и настоя че случаят не е прецедент.

"Много хора са гневни, че се стига до там, че се работи без да се мисли", посочи още Борисов.

"Грешката е на строителите и на строителния надзор. Фирмата, която е бързала с афалтирането, не се е съобразила с фирмата, която е трябвало да изреже дърветата. Всичко това е отстранено в рамките на часове", обясни Ева Митова, кмет на район "Подуяне".

"Не могат да бъдат асфалтирани дървета, това добре се изясни на фирмата строител и на строителния надзор, които за тяхна сметка ще поправят вчерашното недоразумение", заяви тя.

"Обмисляме санкции за строителния надзор, защото считаме, че липсата на организация е била тяхно задължение", подчерта Митова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase