Снимка: Dnes.bg
fallback

Движение "Обществен натиск" организира подписка в подлеза на Софийския университет. Там недоволните граждани от увеличението на цената на билета ще получават удостоверение за протест, с което да се возят безплатно като протестиращи.

"Кампанията продължава вече втори месец", каза съпредседателят на движението Кирил Чуканов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че с тези удостоверения, които получават хората, показват, че отхвърлят решението на общината и няма да се съобразяват с него.

"В знак на протест ще пътуват неплатено, докато не се ревизира решението на Столичната община и докато няма адекватно разследване на ситуацията в Центъра за градска мобилност", обясни Чуканов.

Той посочи, че към момента има около 800 събрани подписа на недоволни граждани, като се очаква до края на седмицата да бъдат над хиляда.

"Всеки ден се изпращат тези списъци до ЦГМ и Столична община. Институциите са наясно, че тези хора пътуват с този документ напълно съзнателно и безплатно", обясни Чуканов.

Хората могат да разчитат на правната помощ на движението, в случай, че контрольори решат да им напишат акт.

По думите на недоволни, протестът трябва да бъде подкрепен, защото той е за всички.

Подробностите и видеорепортажът вижте в Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Камен

преди 7 години

Може ли аз да се разпиша някъде за някой протест за цените на горивата и да си сипвам от бензиностанциите за без пари с някакво удостоверение. И за тока и водата ако направите такава подписка и раздавате удостоверения също ще се запиша. А, за малко да забравя и хипермаркетите - дайте и за тях удостоверения, че какви са тия цени на бирата :).

20

пуц

преди 7 години

До анонимен"Скъпи столичани , преди да хулите който и да е , замислете се вашите майки и бащи от къде са дошли..."Искам да знам твоята пра баба от на кой турски ч** се наденала, иначе не те признавам за "истински" българин! Има разлика между българин и човек с българско гражданство... Е те тва ти е логиката на тебе :D муахаха

19

mdaa

преди 7 години

Уж са против увеличението от 0.60лв, а не плащат целия билет. Хмм, интересно. Нека си плащат 1 лв и да протестират с неплащане на добавъка ? Иначе малко по тъча отива цялата работа.В този ред на мисли, къде да се подпиша, да не плащам данък за колата?

fallback