fallback

Общ преглед

Вегани и вегетарианци се събраха пред Народното събрание на мирна демонстрация-протест срещу убиването на животни. Протестиращите "готвиха" момичета на Витошка, пише "24часа". 
Oще по темата


Те искат промяна в законодателството и "да се приравни убийството на всяко едно животно с убийството на хора. Искаме животът на животните да се третира по същия начин, както животът на хората", това коментира Никола - един от организаторите на протеста.

Според него яденето на животни е въпрос на избор, но не и за животните, които умират. "Затова взимаме тяхната страната и искаме да имат фундаментални права като правото на живот". Никола е на мнение, че в момента животните са като роби и срещу тях се извършва геноцид, а те живеят на места, които приличат на концлагери.

Във връзка с това, че веганите и вегетарианците са малцинство сред мнозинството месоядни, а настояват да се променят хранителните навици на мнозинството, Никола заяви, че настоява за това, защото животните плачат и се борят за живота си.

Друга от протестиращите Йоана Карацанева заяви, че протестира срещу яденето на месо, защото всяка хапка месо, преди това е била живот. Според нея, е нецивилизовано да се яде месо, а в XXI век има достатъчно храни, които да заменят месото по всякакъв начин. Като пример тя посочи протеина, който се намира в бобовите растения и в лещата, както и в много зеленолистни растения.

Според Карацанева витамините могат да се открият в растителни източници, с изключение на витамин В12, но пък този витамин може да се приема с хапчета.

Попитана, защо от цялата история на човечеството досега за първи път протести срещу яденето на месо се появяват едва сега, Карацанева каза, че проблемът се появява с индустриализацията, когато животните са натъпкани от полянките в места като концлагери и съществуват с една цел - да бъдат изядени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

111

Гай Баньо Ориджинал

преди 7 години

Направо кажете името на НПО-то и по колко дават от чужбина.Включвам се веднага че имам заеми да изплащам.

110

Vulpes

преди 7 години

ДО ВСИЧКИ ВЕГАНИ!!! ПРЕДЛАГАМ СЛЕДНОТО:-ЩОМ СТЕ ТОЛКОВА ЗАГРИЖЕНИ ЗА ЖИВОТНИТЕ,ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА СЕ РАЗМНОЖАВАТЕ КАТО РАЗСТЕНИЯТА! СЛЕДОВАТЕЛНО И ЯДЕНЕТО НА РАЗТЕНИЕ СИ Е КАНИБАЛСТВО САМО ПО СЕБЕ СИ,ЗАТОВА ЩЕ ТРЯБВА ДА ФОТОСИНТЕЗИРАТЕ! ДЪРЖА ДА ОТБЕЛЕЖА,ЧЕ НАСТОЯВАМ ВСИЧКИ ВЕГАНИ ДА БЪДАТ СТРОГО СЛЕДВАНИ ОТ ЗАКОНА,АКО ИЗВЪРШВАТ СЕКСУАЛНИ ДЕЯНИ,И СЕ РАЗМНОЖАВАТ ЧРЕЗ СЪВОКУПЛЕНИЕ!

109

Анонимен

преди 7 години

Защо да спираме само с подсъдимото убиство на животни. Да доведем нещата до край. Направо да въведем смъртно наказание за убийсвтото на зеленчуци и плодове.

fallback