Снимка: Кадър Bulgaria On Air

Пакетирани хора в тарелки и сготвено човешко месо ще са част от ефектите, с които противниците на убиването на животните ще излязат на протест днес от 13 часа.

Те отново ще шестват в центъра на София с искане за промяна в законодателството.

"Ще настояваме животните да бъдат третирани като хора и убийството им да се приравни с това на хората", каза един от главните организатори на протеста Никола Донев заяви пред Bulgaria ON AIR.

Протестът ще тръгне от парламента в посока бул. "Витоша".

"Подготвили сме отново пакетирани хора в тарелски с месо, ще готвим хора на място", каза още той.

Протестиращите планират и да внесат петиция с исканията си на по-късен етап.

"Искаме животните да не бъдат убивани и да не се прави компромис с техните права. Това е съвременно робство, което приравняваме с робството на хора", коментира Донев.

Според столичната общинарка Марта Георгиева има действащо законодателство, но липсват реални наказания. Тя припомни, че най-тежките прояви като боевете между животни са инкриминирани. Те предвиждат до 5 години затвор, но такива наказания реално няма.

"Институциите стават съучастници в тези престъпления - това са полицията, Агенцията по безопасност на храните, която е абсолютно неадекватна. Най-голямото престъпление е, че българските общини са най-големият убиец на животни. В техните ненужни приюти ежедневно се убиват и малтретират стотици животни", каза още Георгиева пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Още новини четете в www.bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase