Снимка: Булфото, архив
fallback

На 31 юли ще бъде изцяло пуснато и разширението на втората линия на метрото от "Джеймс Баучер" до ул."Сребърна", похвали се кметът на София Йорданка Фандъкова.

Oще по темата

Тя съобщи, че вече са започнали изпитанията на отделните системи, а след 20 юни започват и изпитания с движения на влакове без пътници.

"С новата метролиния, която е 1 км и 100 м, надминаваме границата от 40 км метро в София. От тях само през последните 6 години бяха изградени над 22 км линии на метрото", поясни градоначалникът.

Според нея резултатът е впечатляващ и неслучайно всички гости и Европейската комисия подкрепят този проект.

"Да се надяваме, че и този програмен период, както и миналия, ще успеем да привлечем за града ни повече средства, отколкото са заложени", добави Йорданка Фандъкова.

"Миналият програмен период успяхме да подготвим резервни проекти, да се подготвим добре и да успеем да привлечем повече средства отколкото София при приемането на програмите, можеше да получи. Пример за това са новите автобуси, трамваи и метровлакове, които бяха закупени със средства, които иначе щяха да останат неизползвани по ОП „Околна среда". Също така и част от проекта за метрото се възползва от средства, които щяха да останат от ОП "Транспорт", добави тя.

Фандъкова откри изложбата „Първите 10 години на София в Европейски съюз" на метростанция „Европейски съюз".

"В началото, когато започвахме, почти никой не знаеше как се ръководят европейски проекти. Накрая на периода мога да поздравява екипите", добави Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 7 години

До АнонименМай само ти не си разбрал, че комунистите никога не са си тръгвали......

12

Анонимен

преди 7 години

Комунистите толкова години го строяха това метро и не можаха да го построят. Бездарници. Сега поне се строи и се пуска.

11

Урaгaн

преди 7 години

Смешни сте СГО,aмa ние ви плaщaме мaсрaфa...с нервите,с времето,с пaрите си,че и с търпението си...Дaно горите вечно в aдските огньове!

fallback