Снимка: архив Булфото
fallback

Столичният кмет Йорданка Фандъкова видя популизъм в критиките срещу поскъпването на билета за градския транспорт.

"Не приемам популистки изказвания за цената на билета", каза тя по адрес на общинарите от БСП и коалиция Сердика, която се възпротивиха срещу поскъпването.

Oще по темата
"Предложението на Центъра за градска мобилност е експертно, то е направено на базата на изчисленията и на икономическите анализи с категоричното ми настояване да не се променят цените на картите", каза Фандъкова, цитирана от БТА.

Тя е убедена, че 80% от пътуващите няма да усетят никакво увеличение, тъй като цените на картите не се променят.

Фандъкова припомни и че сред идеите за промени в цената на пътуването с градски транспорт е и исканото от години заплащане на база на пропътуваното време. "Системата предстои да бъде разработена, но тя също струва пари, затова е направена и съответната икономическа рамка", каза кметицата.

Фандъкова припомни и че предстои доставка на 110 нови автобуса, а за още 30 предстои да бъде обявена процедура за финансиране със средства на Столичната община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Колио

преди 7 години

До 45 Чехите си избират умни управници а Ния крадци.На Чехите 90процента от земята им е още в ТКЗС жилищата са им дьржавни и общински дьржавни заводи от соца работят а ние ги подарихме на канадци, германци,австрийци и американци.

51

Колио

преди 7 години

Абе вие Софиянци сте много *** след тва изказване на картофка и потрошете служебния Мерцедес с камъни да се качи на метрото и да види 1,6 лева малко ли е за билет.

50

Анонимен

преди 8 години

Така е пополизам е само ако е срещу демократите срещу БСП не е популизам !Ако Орешарскеи вземе 1 милиард е катастрофа ако ГЕРБ не вземе 16 милиарда е катастрофа.

fallback