Снимка, архив Булфото
fallback

Българинът, който предизвикаха истерията в София, стигнала чак до САЩ, е собственик на баничарница.

В четвъртък София осъмна с информацията, че има опасност от терористичен атентат в района на бившия хотел "Плиска". Предупреждение за това пусна на страницата си във Facebook държавният департамент на САЩ.

Наложи се лично премиерът Бойко Борисов да обяснява, че опасност няма, а ставало въпрос за фалшив сигнал заради мъжка любов, "любовна история между еднополови".

Oще по темата

Оказва се, че българин и интимният му приятел афганистанец са се скарали преди дни. За да си отмъсти, нашият сънародник се обадил на телефон 112 и съобщил, че любовникът му е споделил, че са се опитали да го вербуват да извърши самоубийствен атентат.

Двамата са били задържани и разпитани. Българинът е собственик на баничарница. Последните дни не е идвал в обекта, казват служители. Съседите му от блока, в който живее, са меко казано изненадани от случилото се. Разказват, че има жена и дете.

Според източници на bTV афганистанецът работел в баничарницата.

"Нищо особено няма в този случай. Само в рамките на вчерашния ден има 12 сигнала от подобен род за поставени взривни устройства и други технически средства, които целят терористични действия, но това е ежедневната ни работа", коментира вчера зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев.

За да се реагира по-адекватно на подобни и други сигнали, правителството отпусна вчера нови 5 млн. лева за МВР и Жандармерията. С парите ще бъде закупена техника, микробуси и лични защитни средства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

министр-председател

преди 8 години

Бойко Борисов да обяснява, че опасност няма, а ставало въпрос за фалшив сигнал заради мъжка любов, "любовна история между еднополови".ХАХАХАХХАХАХАХХАХАХХАХАХХАХАХХАХАААААААААААААААААА..................

64

Анонимен

преди 8 години

Аууууу парцаллллл

63

Gazov lux

преди 8 години

Amerikanska reklama na afrikanski mashini za turski burek s rusko maslo i elinsko sirene v drevnata Volgaria:-):-):-):-):-)

fallback