Снимка: Булфото

Заради откриването на новия Мотосезон, днес се въвежда временна организация на движението в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община. По традиция откриването му става в първия почивен ден след настъпването на астрономическата пролет. Тази година пролетта настъпи на 20 март.

В 10 часа ще бъде даден старт на новия Мотосезон. И тази година призивът е "Внимание и толерантност на пътя". Целта на инициативата е да се обърне внимание на всички участници в движението по пътищата, че това е отговорност към най-ценното – живото и здравето.

Традиционно мотористите ще се съберат на площада пред храм-паметника "Александър Невски" в столицата, където ще има освещаване на машините. След като площадът бъде огласен от рев на мотори, ездачите на две колела ще се отправят към квартал "Бояна", където ще покажат майсторство в карането, ще има гонки с автомобили, състезания и много музика.

Заради събитието от 07.00 до 12.00 часа днес се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на участниците в мото шествието както следва:

- на пл. „Св. Ал. Невски”;
- на ул. „Оборище” между ул. „Г. С. Раковски” и бул. „Васил Левски”.

От 11.00 до 19.00 часа се забранява престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства по локалното пътно платно на Околовръстен път между пътен възел „Бояна” и Национален исторически музей.

Забранява се влизането на пътни превозни средства в двете посоки от 09.00 до 12.00 часа по:

- ул. „Оборище” между бул. „Васил Левски” и ул. „Г. С. Раковски”;
- ул. „11-ти август” между ул. „Московска” и пл. „Св. Ал. Невски”;
- ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св. Ал. Невски”;
- ул. „Дунав” между ул. „Московска” и пл. „Св. Ал. Невски”;

От 11.30 до 18.00 часа на 26 март по южното пътно платно на „Околовръстен път” между ул. „Ал. С. Пушкин” и пътен възел „Бояна”.

От 11.30 до 18.00 часа „Център за градска мобилност” ЕАД ще промени частично маршрутите на автобусни линии №№ 63 и 111.

№ 63 – от бул. „Бр. Бъкстон” (посока Бояна) надясно по Околовръстен път, наляво по ул. „Ал. С. Пушкин” и по маршрута си, в обратна посока маршрутът не се променя.
№ 111 – от бул. „Никола Петков” (посока ж. к. „Младост”) по бул. „Ал. С. Пушкин”, ул. „Даскал Ст. Попандреев”, „Околовръстен път” и по маршрута си, в обратна посока маршрутът не се променя.

В променените участъци от маршрутите автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase