Снимка: БТА
fallback

Убийството на Омар Зайед е израелско дело, същото писаха и израелски вестници. Това мнение изрази в предаването "120 минути" по bTV братът на палестинеца, който почина при странни обстоятелства в посолството на Палестина в София.

Oще по темата
Според Кашиф Зайед едно от доказателствата за това е, че Израел иска екстрадицията на брат му след 30 години. "Това е доказателство за жаждата на израелската страна за отмъщение, която достига до психопатия”, допълни палестинецът.

Той сподели, че семейството му и това на брат му често са получавали заплахи. "На няколко пъти в израелската преса се повдигаше отново и отново въпроса „защо продължаваме да мълчим за този човек, след като се знае къде е той", допълни Кашиф, но отбеляза, че близките му не са “лични врагове на Израел”.

По думите на Кашиф израелските тайни служби са знаели къде се намира Омар Зайед. "Когато Омар се женеше, съпругата му трябваше да излезе през израелски граничен пункт. Тогава, на нея й бяха казали да носи много здраве на Омар, защото знаели къде е", разказва Кашиф.

Братът на загиналия палестинец изрази надежда, че българското правосъдие и органи ще си свършат работата и ще бъдат справедливи към децата на Зайед. "Смятаме, че има и посегателство спрямо сувернитета на България. Гледаме на това като на един терористичен акт с изключително опасни последици", посочи още Кашиф Зайед.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Дора

преди 8 години

Е в крайна сметка всеки си намира МАЙСТОРА особено когато някой застане срещу ИЗРАЕЛ.Рано или късно този някой си човек си е получил заслуженото и тагава кой е виновен Израел. Дрън Дрън. Дрън. ГОСПОД си знае работата. И най-вече няма такава дрържава Палестина. Те са едно племе и нищо повече. Край.

47

Mark To

преди 8 години

до 58:++++++. До роднини и приятели на Омар Зайед:Абу Мазен предаде и самоуби Омар!

46

nina

преди 8 години

Моше,палестинците са убийци за вас,вие пък сте окупатори за тях.В интерес на истината сте един дол дренки,само дето вие имате пари и безрезервната подкрепа на Големия брат.Признавайте палестинската държава и да се приключва драмата..Ако това беше станало още 1948,нямаше да четем такива новини сега ;)

fallback