Снимка: Bulphoto, архив
fallback

Правят синя и зелена зона за платено паркиране в още шест квартала на София, алармира Нова тв. Идеята е на районните кметове, а целта - да се сложи ред в паркирането.

Любопитното е, че за момента тази идея не е известна на повечето хора. На някои входове на жилищни кооперации обаче са се появили бележки, които обясняват идеите за новите платени паркоместа.

От общината увериха, че разширението на зоните ще бъде обсъдено с хората, които живеят в кварталите, преди да се вземе окончателно решение.

От Центъра за градска мобилност отрекоха да са изпращали такова предложение, но общинарите твърдят, че са го получили. А то е за няколко хиляди нови платени паркоместа, извън сегашните 16 хиляди.

Идеята е те да са в районите "Възраждане", "Лозенец", "Средец", "Красно село", "Триадица" и "Оборище".

Преди две години жители на някои квартали сами поискаха зоните за платено паркиране да бъдат разширени.

Остава обаче цялостният проблем с паркирането в центъра на София.

В понеделник, на заседанието на транспортната комисия, общинарите ще разгледат окончателното предложение на Центъра за градска мобилност за увеличаване на платените зони. На комисията от БСП ще предложат отделно общинско предприятие да поеме паркирането в София.

Ще бъде обсъден и въпросът със спирането на трамвай №6, което също предизвика протести сред жителите в южните квартали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

Анонимен

преди 8 години

До ХетфиелдАбе, да ти кажа, съмнявам се да не са предвидили паркоместа за новите блокчета, защото по закон трябва да ги предвидят. В този смисъл излетите основи нищо не означават. Паркингът също се прави върху основи.

94

Анонимен

преди 8 години

"Преди две години жители на някои квартали сами поискаха зоните за платено паркиране да бъдат разширени."ХАХАХАХАХА :)))) да, да скоро ще четем и: "Преди две години жители на някои квартали сами поискаха да им се вдигнат данъците и таксите, че и винетките" България е единствената страна на света, която може да крета без грам икономика, хранейки се от винетки, данъци и такси! ГЕРБ ги разбират тези неща вервайте им!

93

Хетфиелд

преди 8 години

Проблем на София е само един. Презастрояването и постоянното идване на нови "столичани" в града. До моята кооперация строят два блока под формата Г от затворен тип с градинка вътре между тях. И като се напълнят до край и ето ти едни нови 60-70 нови домакинства. Някои като имат по 2 коли... стават едни 100 нови коли търсещи места за паркиране. А подземен паркинг в тези блокове не се предвижда - вече изляха основите!

fallback