Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов похвали строителите, работили денонощно на строежа на Северната тангента и спасили 220 млн. лв. европейски пари.

Ако участъкът, който той, кметът Йорданка Фандъкова и министри от кабинета откриха днес, е трябвало да бъде готов до 31 декември, за да не върнем парите на Брюксел.

Още по темата

"Имаше дни с по 2400 машини на тази тангента. Действително денонощно се работи тук", каза Борисов и допълни: "Това, което правят днес тези хора, действително е геройство". Той беше категоричен, че с техния труд е спасена цялата програма.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова пък нарече откриването на тангентата коледен подарък за София.

"Изключително важно е да развиваме околовръстния път, скоростните тангенти, защото само така е възможно да извадим тежкия трафик от града и да подобрим чистотата на въздуха", каза тя.

Фандъкова обясни, че само по тази тангента се очаква локалният трафик да е 40-50 хиляди автомобила дневно. Тя обясни, че тези коли ще излязат от града, ще слязат от двулентовата Северна дъга, където непрекъснато ставаха тежки аварии и катастрофи.

Столичният кмет призова шофьорите да карат внимателно и благодари на кабинета, строителния министър Лиляна Павлова и ръководството на АПИ за придобивката.

По-рано и Павлова обясни, че е направено и невъзможното, за да се завърши обекта в срок и да се спасят парите по ОП "Регионално развитие". Тя напомни и че преди пет месеца на това място е имало само гола поляна, а сега – осемлентов път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase