Снимка: Министерство на регионалното развитие и благоустройството

Откриват участък 1 от Западната дъга на СОП - път ІІ-18 от км 59+400 до км 61+629 и от км 0+000 до км 0+780, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура”.

Още по темата

На 22 октомври бе пуснало движението по 3-километровото директно трасе на отсечката, за да се облекчи трафика към АМ "Люлин" и ГКПП " Калотина". Останаха за довършване пътищата за достъп до директното трасе.

Работата по тях приключи и днес е официалното откриване на обекта, каквито са изискванията на проектите, изпълнени със средства от фондовете на Европейския съюз.

На официалната церемония ще присъстват председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров, членовете на УС – инж. Илиана Захариева и инж. Дончо Атанасов, и др.

Участък 1 от Западната дъга на Софийския околовръстен път е между пътния възел на автомагистрала "Люлин" и СОП и моста над р. Какач.

Общата дължина на отсечката е 3 км и започва от началото на АМ "Люлин" и завършва след моста над река Какач. На участъка има два пътни възела при бул. "Царица Йоана" и бул. "Сливница" и два моста.

Инфраструктурният проект е важен за София и страната, защото голяма част трафика около северните квартали на столицата ще се пренасочва по него. Освен това новият участък ще свързва магистрала "Хемус" с пътя за Калотина.

Западната дъга на Софийския околовръстен път е продължение на АМ "Люлин" и е част от коридор "Ориент/Източно Средиземноморие", който на територията на България свързва Видин с Кулата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase