Снимка: Булфото, архив

Агенция "Пътна инфраструктура" опроверга ЧЕЗ, която се оплака, че заради строителството на Северната скоростна тангента багери редовно късат кабелите и заради това столичният квартал "Люлин" е без ток.

Още по темата

На тангентата от няколко седмици не се извършват изкопни дейности и в обхвата на трасето няма прекъснат електрически кабел, съобщиха от АПИ, след като по-рано днес Виктор Станчев от дирекция "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ се оплака, че строителите за пореден път са причината хиляди абонати да останат без ток.

В момента на обекта се извършват насипни дейности, полагане на асфалт и маркировка. Категорично в обхвата на трасето няма прекъснат електрически кабел.

"Аварията, за която ЧЕЗ твърди, е извън обекта и е станала в извънработно време. Изнесената информация е некоректна и не отговаря на истината", посочват от АПИ.

От ЧЕЗ пък твърдят, че хиляди софиянци от западните квартали ежедневно остават без ток заради строежа на Северната скоростна тангента.

"Изкопните работи на строителни фирми редовно причиняват неудобства на нашите клиенти, като само заради строежа на северната скоростна тангента това се случва вече повече от 15 пъти", съобщиха от дружеството.

От съобщението на ЧЕЗ обаче не става ясна причината за поредното спиране на ток в "Люлин". Там тази сутрин без електричество останаха 48 домакинства. В неделя пък люлинчани останаха без светло за повече от 24 часа заради няколко кражби на кабели.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase