Снимка: архив Булфото

Хиляди софиянци от западните квартали ежедневно остават без ток заради строежа на северната скоростна тангента, стана ясно от съобщение на ЧЕЗ.

Още по темата

Вчера електричеството на 3500 домакинства бе прекъснато на два пъти след изкопни работи на строителни фирми, обявиха от дружеството.

Без ток в 17:50 са останали 1530 семейства, а 25 минути по-късно още 2040 клиенти. На тъмно стояха в Мировяне, Нови Искър, Требич, Илиянци, Волуяк, Връбница, Житен и Мрамор. Там стояха без ток около 2 часа.

Срив в района е имало и на 5 декември, тогава без ток останали стопански потребители в промишлената зона на кв. Илиянци, съобщиха от ЧЕЗ.

"Изкопните работи на строителни фирми редовно причиняват неудобства на нашите клиенти, като само заради строежа на северната скоростна тангента това се случва вече повече от 15 пъти", съобщиха още от електроразпределителното дружество.

От ЧЕЗ призоваха строителните фирми да спазват процедурите по съгласуване на ремонтите, каза Виктор Станчев, от дирекция "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.

Нормативните процедури изискват фирмите, които извършват строителни дейности, да уведомят предварително дружеството за местата, на които ще работят.

От съобщението на ЧЕЗ не става ясна причината за поредното спиране на ток в "Люлин". Там тази сутрин без електричество останаха 48 домакинства. В неделя пък люлинчани останаха без светло за повече от 24 часа заради няколко кражби на кабели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase