Снимка: архив, Булфото
fallback

Днес по обед един от хората, изоставили съмнителния бус на Летище София, трябва да кацне у нас с полет от Брюксел, съобщи Нова тв. 

В хода на разследването стана ясно, че мъжът притежава двупосочен билет, въпреки че не е ясно дали той ще се възползва от него.

Oще по темата

За другия арменски гражданин се знае, че е отлетял за Русия.

За момента е ясно, че двамата паркирали буса си около 1 часа през нощта на 1-ви декември, на платения паркинг пред Терминал 1.

Слезли от возилото и излетели в две различни посоки около 5 часа сутринта. Единият със самолет за Белгия, а другият за Русия.

Според експерти по сигурността има голяма вероятност историята с бомбената заплаха, която изнерви пътници и полиция, да се окаже стрес тест, извършен от терористи, за да бъде изпробвана реакцията на властите у нас при критична ситуация.

Ако това е така, според главния секретар на МВР Георги Костов, службите са работили по правилата.

Засега виновен за хаоса е пресаташето на летището, която заяви пред медиите, че в белия бус има бомба. Тя вече е освободена от службата си.

Вчера стана ясно, че срещу нея е образувано досъдебно производство за подадената невярна информация за наличие на взрив в белия бус.

Тя ще бъде разследвана по чл. 326 от НК: Който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години.

Даниела Велева, която бе експерт "Връзки с обществеността" на аеропорта обави преди два дни следното: "Има наистина взривно устройство, но до момента службите не са приключи всички свои действия, които трябва да направят и нищо повече за съжаление не мога да кажа... Това е което ми е казано да ви кажа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 8 години

Сега ще му платят буса.

46

Наблюдател

преди 8 години

Да се смееш, ли да плачеш ли от "професионализма" на супер организацията МВР.....Бог да пази България защото други няма!!

45

Гинка Тъпото Брюксел

преди 8 години

И аз карам лютеница и сирене с микробус до Брюксел, но не го зарязвам на летищата. Тези двамата или са ми конкуренция, или са много съмнителни.

fallback