Кадър: Нова телевизия
fallback

Общ преглед

Стотици членове на Секционни избирателни комисии бързат с чували с бюлетини и изборни протоколи към НДК, където се помещава столичната ОИК, за да вземат по-преден номер и да си предадат документацията.

Oще по темата

Явно наплашени от първия тур, сега те скачаха от маршрутките и се надпреварваха по оградената пътека към залата, за да не висят повече от денонощие, чакайки да извикат номерчето им.

Знаете, че на първия тур ОИК беше в зала "Арена Армеец", а над 5000 хиляди души се оказаха заложници на Изборния кодекс, защото едва 19 души обработваха над 2000 столични секции.

Стигна се дотам, че голяма част от тях се вдигнаха на протест срещу унизителните условия, в които бяха поставени – под ключ в залата, със сухи сандвичи и на походни легла, и скандираха с часове: "Убийци!"

Дни по-късно шефката на столичната ОИК Диляна Иванова хвърли оставка, след като премиерът Бойко Борисов настойчиво и я поиска.

Нейното място зае Полина Витанова, която обеща, че адът от "Арена Армеец" няма да се повтори на балотажа, защото повече души щели да помагат на 19-имата, пък и сега на втория тур работата щяла да бъде по-малко. Да видим!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Тодоров

преди 8 години

Заглавието кефи.Заспивам кискайки се.

13

Анонимен

преди 8 години

Ци*га* ния до шия! Да живеят мафиотите от ГЕРБ ! Долу *** от БСП ! Ха да видим сега кой ще е виновен за кражбите и мизерията на българина

12

Анонимен

преди 8 години

Към 19 часа си предадох бумагите,чаках само около 15-20 минути, ха забравих да кажа, че това става в Турция.

fallback