Снимка: БТА
fallback

Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София, печели изборите с 60,13 процента по данни на ЦИК, публикувани в интернет сайта на комисията, при обработени 74,98 процента СИК протоколи в ОИК.

На второ място се нарежда Вили Лилков, кандидат на Реформаторския блок с 9,82 процента.

Трети с 8.44 процента е Михаил Мирчев (МК "БСП лява България").

Георги Кадиев, кандидат на коалиция "Сердика", има 5,94 процента, следван от Ангел Джамбазки (ВМРО-БНД) с 4,88 на сто от участвалите в гласуването за кмет на София.

Явор Нотев от ПП "Атака" печели 2,81 процента. Резултатът на Иван Велков, кандидат на "Зелените" е 1,43 процента. Силвия Трендафилова (НФСБ) взима 0,99 процента, а Страхил Ангелов от "Движение напред България" - 0,83 процента от гласовете на местния вот.

Жената до Бареков – Мария Календерска ще се задоволи с незадоволителните 0,50 на сто.

Двама души са първи, но отзад напред. Това са Владимир Марков, издигнат от Национално движение за права и свободи и Николай Петров Гацев от Национална републиканска партия, които успяват да привлекат на своя страна 0,09% от столичани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Анонимен

преди 8 години

*** гадове червени една каруца сте в София време е да си ходите при бащицата Пурко в москва

59

анонимен

преди 8 години

не ви разбирам аз не гласувам защото няма за кого вие гласувате и после пишетегневни коментари някой може ли да ми каже какво ще се подобри за мен в люлинслед като избрахте герб

58

Висок % за корупция

преди 8 години

Заради корупцията на Герб в периода 2009 -2013 г. и нарушения в обществените поръчки по европрограми, Евр. комисия спря на Герб в началото на 2013 г. 1 милиард по 2 европрограми и с най- много нарушения по тях са: на 1-во място Димитър Николов- кмет на Бургас и 2-ра- Й. Фандъкова - София. Това беше съобщено от Евр. комисия. Орешарски цяла година поправяше нарушенията на тези двама кметове и на др. от Герб, за да пуснат отново европарите.За награда на корумпираните- нов мандат с висок %. Браво!

fallback