Снимка: архив Булфото
fallback

При среднощни проверки на такситата в София пътните полицаи и инспектори на "Автомобилна администрация" хванаха таксиметров шофьор без книжка.

По време на акцията в столицата униформените следиха дали водачите имат документи за извършване на таксиметрова дейност и дали спазват правилата на пътя, съобщи Нова телевизия.

След проверките са хванати и водачи, които не са преминали психотестове. Сред констатираните нарушения са и спиране на спирки на градския транспорт и по бус ленти.

Част от водачите са били и без редовни документи. По време на акцията контролните органи проверявали и за превоз на нелегални мигранти чрез таксиметрови автомобили.

„Много водачи си позволяват през тъмната част да карат без квалификация за тази дейност, можете да видите един автомобил изцяло обозначен за такси, но да няма никакви документи за такава дейност. Има престояване на таксиметрови автомобили на спирки от градския транспорт, което е абсолютно забранено, има няколко водача, които нямат психологична годност", обясни Иван Христов от „Автомобилна администрация" - София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

партиен член

преди 8 години

А дали проверяващите имат психотест. ?

12

Анонимен

преди 8 години

Те всички са със психическа НЕпригодност за такива.Никаква толерантност за тия!

11

--

преди 8 години

Спипаха таксиджиЯ без книжка. Грандиозен успех! Сега да се напънат още малко и да спипат още един таксиджиЯ, например, с помпа. И могат пак да легнат и да си лежат. Смешници...

fallback